Τα Google Maps αλλάζουν -Οι νέες χρήσιμες λειτουργίες που θα δούμε στα κινητά μας

Τα Google Maps αλλάζουν -Οι νέες χρήσιμες λειτουργίες που θα δούμε στα κινητά μας

Τα Google Maps αποτελούν τη δημοφιλέστερη εφαρμογή πλοήγησης, απολαμβάνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Για να συνεχίσει, όμως, η Google να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οφείλει να διευρύνει συνεχώς το «οπλοστάσιό» της μέσω στοχευμένων αναβαθμίσεων που θα εισάγουν νέες λειτουργίες. Αυτές θα της επιτρέπουν να διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές της, όπως είναι η Apple.

Η Google ήδη ανακοίνωσε κάποιες νέες αναβαθμίσεις, τις οποίες θα δούμε μέσα στους προσεχείς μήνες στα κινητά μας τηλέφωνα και υπόσχονται να καταστήσουν ακόμα πιο εύκολη και διασκεδαστική την εμπειρία πλοήγησης.

Immersive View

Περίοπτη θέση στην ατζέντα της Google έχει η λειτουργία Immersive View, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη σε τέσσερις ακόμη πόλεις, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, τη Βενετία και τη Φλωρεντία.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη έχει καταφέρει να συγχωνεύσει εικόνες που έχουν συλλέξει τα drones (αεροφωτογραφίες) και τα αυτοκίνητά της, παρέχοντας στον χρήστη μια 3D εικόνα για το μέρος που επιθυμεί να επισκεφτεί.

google maps immersive view 0
Σύμφωνα με την Google, το Immersive View επιτρέπει στους χρήστες να αισθάνονται ότι επισκέπτονται ένας μέρος δίχως να φύγουν από το σπίτι τους. Οι χρήστες μπορούν να έχουν μια πανοραμική θέα από δημοφιλή τουριστικά αξιόθέτα, καθώς από άλλα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, το Ιmmersive View θα ενσωματωθεί στη λειτουργία “Routes” (Διαδρομές). Όταν ο χρήστης θα αναζητάει οδηγίες στα Google Maps, τότε θα θα του προσφέρεται μια λεπτομερής εικόνα της διαδρομής, με προεπισκόπηση πεζοδρομίων, διασταυρώσεων, θέσεων στάθμευσων κ.ο.κ. Παράλληλα, μέσω του “Immersive View for Routes” ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να δει τις εκάστοτε καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Αργότερα, η Google θα κυκλοφορήσει μια ακόμα ενημέρωση για τους Χάρτες της που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακολουθούν οδηγίες χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουν το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι σημαντικότερες πληροφορίες (π.χ. επόμενη στροφή) που αφορούν μια διαδρομή θα προβάλλονται στη lock screen. Όπως εξηγεί η Google, εφόσον οι χρήστες αποφασίσουν να ακολουθήσουν μια διαφορετική διαδρομή από την προτεινόμενη, οι οδηγίες θα ενημερώνονται αυτόματα, έτσι ώστε να «σερβίρονται» στην οθόνη πάντα οι ακριβείς πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι πέρα από την οθόνη κλειδώματος, οι πληροφορίες θα προβάλλονται σε ζωντανό χρόνο και κατά την προεπισκόπηση της διαδρομής, δηλαδή μόλις εισάγει ο χρήστης τον προορισμό του -προτού πατήσει “Start” (Έναρξη).

Η νέα λειτουργία θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί για χρήστες κινητών Android και iPhone αυτόν τον μήνα, ενώ πέρα από την οδήγηση, θα υποστηρίζει και άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Recents (για desktop και laptops)

Τέλος, η Google εργάζεται πάνω σε μια νέα λειτουργία των Google Maps, η οποία δεν αποσκοπεί απαραίτητα στη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας και της διαδικασίας πλοήγησης, αλλά στην απλοποίηση του προγραμματισμού μιας διαδρομής.

Ειδικότερα, όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τα Google Maps από τον υπολογιστή του και ορίζει έναν προορισμό, αυτός αποθηκεύεται στην ενότητα «Πρόσφατα» (Recents). Μόλις, ωστόσο, κλείσει ο χρήστης το παράθυρο, οι πρόσφατες αναζητήσεις του χάνονται και ως εκ τούτου πρέπει να ορίσει ξανά τον προορισμό του για να ενημερωθεί για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

Με το νέο update, ωστόσο, που ετοιμάζει η εταιρεία, οι πιο πρόσφατες αναζητήσεις που έχει κάνει ο χρήστης θα αποθηκεύονται και έτσι δεν θα ανησυχεί ότι θα τις χάσει αν κλείσει την καρτέλα. Τέλος, ο χρήστης θα μπορεί να αφαιρεί εύκολα τις διαδρομές που έχουν αποθηκευτεί στα Recents και δεν τον ενδιαφέρουν πλέον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ