Νέο MG ZS ... Game changer [test]

Νέο MG ZS ... Game changer [test]

Προτάσσοντας μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγοράς στην κατηγορία των B- SUV, ένα εντυπωσιακό καλοσχεδιασμένο αμάξωμα, μεγάλων, διαστάσεων και εσωτερικών χώρων, με περιπετειώδη χαρακτηριστικά, ασυναγώνιστα επίπεδα εξοπλισμού, καλές επιδόσεις και θετική οδική συμπεριφορά, το νέο  ZS, εκπλήσσει από κάθε άποψη, αφήνοντας κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό πίσω του.

ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Αρχικά κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017 στην Κίνα ,από την SAIC  την έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, αναβιώνοντας  το ομώνυμο παλιότερο μοντέλο ZS, της ιστορικής MG Rover και σε λιγότερο από  δυόμισι χρόνια,  έγινε το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της MG, από τότε μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ξανασχεδιασμένο, μόλις πρόσφατα (9.22) από ομάδα Ευρωπαίων σχεδιαστών στο Λονδίνο, ώστε να απηχεί τις πιο σύγχρονες  ευρωπαϊκές αισθητικές τάσεις, εντυπωσίασε  στο σύνολο του, δίνοντας μαθήματα στον ανταγωνισμό.

mg zs2024 02 16 14.42.29

ΓΕΜΑΤΟ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εστιάζοντας, στην εμφάνιση, τους χώρους , τον εξοπλισμό, την πληρότητα συστημάτων , την οδήγηση και όχι μόνον και φυσικά την  σχέση ποιότητας-τιμής, το  ZS κέρδισε αμέσως τις προτιμήσεις  όλων εκείνων των αγοραστών που αναζητούσαν ένα ευρύχωρο, οικογενειακό αυτοκίνητο, γεμάτο τεχνολογία αλλά και προσιτό στην τσέπη.

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Το  ZS ήταν επίσης το  πρώτο  MG που προσφέρθηκε ποτέ, με πλήρη εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ,  εγγύηση που απολαμβάνει  φυσικά πλέον ολόκληρη η γκάμα της MG, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη της μάρκας στην ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία στη χρήση των μοντέλων της.

ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Το νέο  ZS διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του  ενός πλήρως ανταγωνιστικού  Ευρωπαϊκού μοντέλου , αλλά διαθέτει επιπλέον μια σειρά από χαρακτηριστικά σχεδιασμού, τεχνολογίας και εξοπλισμού, που το ανεβάζουν στην επόμενη κατηγορία, όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, τους εσωτερικούς χώρους και τη σχέση ποιότητας-τιμής.

mg zs2024 02 16 14.42.58

ΤΡΙΑ  ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι αγοραστές των  ZS επέλεξαν, στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών, τις εκδόσεις υψηλότερων προδιαγραφών, το  ZS είναι διαθέσιμο πλέον σε τρία  πληρέστατα  επίπεδα εξοπλισμού, που συνδέονται και με τα κινητήρια σύνολα. Την βασική Exclusive, τη μεσαία Luxury και την κορυφαία Luxury Plus που συνδυάζεται αποκλειστικά με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 111 ίππων.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Το νέο ZS έχει εξελιχθεί πλήρως σχεδιαστικά και εξοπλιστικά, με τις πλέον ενδιαφέρουσες αλλαγές να περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων  σημαντικών στοιχείων εξοπλισμού:

  • Νέα εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση που περιλαμβάνει προβολείς full LED σε όλες τις εκδόσεις
  • Αναθεωρημένο ταμπλό και εσωτερική επένδυση, με μπροστινό υποβραχιόνιο
  • Ηλεκτρικούς αναδιπλούμενους καθρέφτες.
  • Σύστημα παρακολούθησης Τυφλού Σημείου.
  • Έγχρωμη οθόνη αφής 10,1” με Apple CarPlayTM και Android AutoTM
  • Κάμερα οπισθοπορείας πίσω με κάμερα 360 μοιρών στην έκδοση luxury plus.
  • Θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού στην πλούσια έκδοση.
  • Πλήρως ψηφιακή οθόνη προγραμμάτων
  • Νέους εξωτερικούς εντυπωσιακούς χρωματισμούς.
  • Ένδειξη πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών στις πλούσιες εκδόσεις, στοιχείο πού δύσκολα συναντάται στην συγκεκριμένη κατηγορία
  • Σύστημα ελέγχου κατάβασης, που σπάνια προσφέρεται στην κατηγορία αυτή.

mg zs2024 02 16 14.40.56

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Όλες αυτές οι  εκτεταμένες αλλαγές και βελτιώσεις που έγιναν τελευταία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τις τιμές διάθεσης του,  κατέστησαν το ZS απλησίαστο σχεδόν από τον ανταγωνισμό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΑΣ

Χαρακτηριστική για την μεγάλη σημασία, που έχει για την εταιρία, η εξέλιξη του ZS, είναι η δήλωση του Daniel Gregorious, Επικεφαλής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της MG Motor UK : Το νέο ZS είναι μια εξαιρετική εξέλιξη του πιο επιτυχημένου μοντέλου μας μέχρι σήμερα. Με μια εντυπωσιακή νέα εμφάνιση, υπέροχη νέα τεχνολογία και ποιοτικό νέο εσωτερικό, το  MG ZS ανεβαίνει από το επίπεδο B-SUV, στο επόμενο επίπεδο. Το γεγονός ότι καταφέραμε να τα κάνουμε όλα αυτά και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε αυτή την πρόταση αξίας, είναι συγκλονιστικό και θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους στην επιχείρησή μας που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να καταστήσουν αυτό δυνατό. Γνωρίζουμε ότι οι ήδη υπάρχοντες πελάτες της MG θα ενδιαφερθούν να μάθουν περισσότερα για το νέο ZS και οι υποψήφιοι πελάτες θα προσελκύονται από αυτό το υπέροχο νέο πακέτο».

mg zs2024 02 16 14.41.07

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση , το νέο ZS μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα  πρόσθιο τμήμα που είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακό αλλά και σύγχρονο . Η κομψή συνολική εμφάνιση   συνδυάζεται με  μια εντυπωσιακά όμορφη εξαγωνική μάσκα που προσφέρει έντονη παρουσία στο δρόμο και πλαισιώνει τέλεια το διάσημο λογότυπο της MG. Οι full LED προβολείς γυρίζουν πίσω προς τα φτερά και η συνολική σχεδίαση δημιουργεί ένα μπροστινό τμήμα που φαίνεται χαμηλότερο και πιο σπορ από ποτέ. Μια κάτω γρίλια σε εφέ αλουμινίου και προβολείς ομίχλης, ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

Πλευρικά, το  ZS  ξεχωρίζει αμέσως από τις μοντέρνες, πρόσφατα σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 17” σε δύο προφίλ , ανάλογα με την έκδοση, που  προσφέρουν μια αίσθηση ενέργειας με τις πέντε ακτίνες τους να φαίνονται ότι χωρίζονται σε τρεις κατευθύνσεις προσφέροντας δυναμισμό,  να κόβουν τον αέρα αλλά και να φαίνονται ότι να κινούνται ακόμα και όταν είναι ακίνητες.

mg zs2024 02 16 14.42.15

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΙΣΩ ΦΩΤΑ

Στο πίσω μέρος, η νέα εξελιγμένη σχεδίαση, προσθέτει στην μια πιο εκλεπτυσμένη αίσθηση του ZS,  που ολοκληρώνεται με νέες επενδύσεις αλουμινίου και ανανεωμένα εντυπωσιακά πίσω φώτα, ενώ  διατίθεται σε πολλά ζωηρά εξωτερικά χρώματα, αποτελώντας μια εντυπωσιακή επιλογή για απαιτητικούς αγοραστές.

ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ

Εσωτερικά, το  ZS διαθέτει μοντέρνο νέο σχεδιασμό ταμπλό με πιο απαλά υλικά αφής από ποτέ, φινιρισμένο με λεπτομέρειες  ραφής.

Η κεντρική  έγχρωμη οθόνη αφής 10,1" είναι το κεντρικό στοιχείο, με ραδιόφωνο DAB, τηλέφωνο Bluetooth και ροή μουσικής, Android AutoTM και Apple CarPlayTM, με αποκλειστικές εκδόσεις που περιλαμβάνουν επίσης iGO satnav και κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών. Μια σειρά από μοντέρνα πλήκτρα πιάνου είναι τοποθετημένα κάτω από την κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής, δίνοντας εύκολη πρόσβαση στον κλιματισμό και σε άλλα χειριστήρια άνεσης.

Εντυπωσιακές είναι και οι δερμάτινες ταπετσαρίες με εξωτερικές ραφές και το λογότυπο της εταιρείας στα προσκέφαλα οδηγού και συνοδηγού της πλούσιας έκδοσης της δοκιμής μας.

mg zs2024 02 16 14.41.28

ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Το  ZS παραμένει σίγουρα ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο με μια ευδιάκριτη όμως βρετανική ξεχωριστή αίσθηση.

 Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί επιστάμενα, εκτός των άλλων και σε δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και εξελίχθηκε για Ευρωπαίους οδηγούς, με  την ομάδα Μηχανικών της MG που εδρεύει στο Longbridge του Μπέρμιγχαμ, να πρωτοστατεί.

ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Επίσης υπάρχουν τρεις λειτουργίες υποβοηθούμενης διεύθυνσης – Urban, Normal και Dynamic – οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στον οδηγό, καλύτερο έλεγχο οδήγησής .

Ενώ το Urban Steering προσφέρει ελαφρύτερη και ταχύτερη απόκριση στις χαμηλές ταχύτητες και στο παρκάρισμα, η λειτουργία Dynamic έχει σχεδιαστεί για επιθετική οδήγηση και να βελτιώνει την αίσθηση διεύθυνσης  και την κατευθυντικότητα στις μεσαίες και υψηλές ταχύτητες του οχήματος. Η επιλογή Normal, είναι κατάλληλη για οδηγούς που θέλουν να διατηρήσουν μια σταθερή και ήρεμη οδήγηση, μέσα στην πόλη.

mg zs2024 02 16 14.41.43

1500 ΚΥΒΙΚΑ 106 ΙΠΠΟΙ

Η έκδοση με τον  τετρακύλινδρο κινητήρα  1500 κυβικών τεχνολογίας  DOHC VTI, των 106 ίππων, συνδυάζεται με ένα ομαλό χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και  πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων. Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ωρ σε 10,3 δευτερόλεπτα και φθανει σε τελική ταχύτητα τα 175 χλμ/ωρ . Η συνδυαστική εργοστασιακή κατανάλωση καυσίμου στον  κύκλο WLTP, εμφανίζεται αισθητά ενδιαφέρουσα. .

ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΡΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Η έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο κινητήρα των 999 κυβικών εκατοστών, σαν αυτή της δοκιμής μας, διαθέτει 111 ίππους και ροπή στρέψης 160 Nm, που  έρχονται φυσικά σε καλύτερη αναλογία με τα 1300 περίπου κιλά βάρους του αμαξώματος. Είναι ήσυχος με καλή ελαστικότητα  πάνω από τις 2000 στροφές και αποδίδει προοδευτικά μέχρι το μάξιμουμ των στροφών του, χωρίς προβλήματα. Σε συνδυασμό με το μηχανικό εξάρι, καλά κλιμακωμένο κιβώτιο ταχυτήτων, φθάνει τα 100 χλμ/ωρ από στάση σε 10.0 δευτερόλεπτα και αγγίζει τα 180 χλμ/ωρ σε τελική ταχύτητα.

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα συνδυασμού του συγκεκριμένου κινητήρα και με εξάρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων , διπλού συμπλέκτη, για όσους επιζητούν περισσότερη άνεση.

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Απο πλευράς κατανάλωσης, ο σύγχρονος τρικύλινδρος κινητήρας αποδεικνύεται οικονομικος με ελαφρύ δεξί πόδι,εμφανίζοντας τιμές γύρω στα 6.5 λίτρα. Μια μέση τιμή κατανάλωσης βρίσκεται γύρω στα 7.1 και μόνο αν εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του κινητήρα, ανεβαίνει πάνω απο τα 8.0 λιτρα/χλμ.

mg zs2024 02 16 14.43.24

ΑΠΛΕΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Οι επιβάτες απολαμβάνουν μία από τις πιο γενναιόδωρες χωρητικότητες για τους ώμους, τα πόδια και το κεφάλι τους στην συγκεκριμένη κατηγορία της, με το  ZS να εξασφαλίζει ουσιαστικά ένα  άνετο μακρινό ταξίδι, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες – παρέχοντας περίπου 55 mm επιπλέον χώρο στους ώμους πίσω και 80 mm πίσω για το κεφάλι από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι το αμάξωμα είναι το δεύτερο στην κατηγορία του από πλευράς συνολικού μήκους, βρίσκεται στα 4323 mm, πρώτο από πλευράς ύψους με 1653 mm, ενώ διαθέτει και 16.5 εκατοστά ύψος από το έδαφος, που προσφέρει πολλά στις εκτός ασφάλτου διαδρομές, τονίζοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Μια εντυπωσιακή επίσης χωρητικότητα 448 λίτρων (περίπου 60 λίτρα μεγαλύτερη από το τυπικό B-SUV)που φθάνει τα 1375 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, παρέχοντας άφθονο χώρο για καροτσάκια, αποσκευές, υπαίθριο εξοπλισμό αναψυχής, ποδήλατα ή τα εβδομαδιαία ψώνια. Οι επιβάτες  επωφελούνται επίσης από πολλά σημεία σε όλο το αυτοκίνητο, που παρέχουν επιπλέον οι  μικροί χώροι αποθήκευσης.

mg zs2024 02 16 14.43.38

ΘΕΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ο οδηγός κάθεται αρκετά ψηλά, έχει καλή περιφερειακή ορατότητα και απολαμβάνει μια σειρά ευανάγνωστων  και πρακτικών, οργάνων, διακοπτών και ενδείξεων, χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσει πολύ χρόνο στην εκμάθηση και την χρήση της οθόνης αφής

Το  άκαμπτο πλαίσιο, παρά την ύπαρξη ημιάκαμπτου πίσω άξονα, όπως άλλωστε σε όλα σχεδόν τα SUV της συγκεκριμένης κατηγορίας, αποδεικνύεται ιδιαίτερα συμπαγές επιδρώντας θετικά στην καλή οδική του οχήματος, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Τo ZS παρουσιάζει, περιορισμένες κλίσεις στις γρήγορες στροφές, πολύ καλή κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες, αντιδρά θετικά στις ξαφνικές αλλαγές πορείας και διατηρεί υψηλά περιθώρια ασφάλειας ακόμη και στα όρια πρόσφυσης των αναρτήσεων.

Η σφικτή ρύθμιση των αναρτήσεων, δεν κοστίζει στην άνεση των επιβατών, η οποία συμπληρώνεται από την ησυχία κύλισης και γενικά την απουσία ενοχλητικών θορύβων.

Τέλος αποτελεσματικά, ανθεκτικά και με καλή αίσθηση αποδεικνύονται και τα φρένα.

mg zs2024 02 16 14.43.12

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των B - SUV, που ο ανταγωνισμός δυσκολεύεται πολύ να πλησιάσει, δεδομένων των ιδιαίτερα προσιτών τιμών αγοράς, της εμφάνισης , των χώρων, της πληρότητας εξοπλισμού, των συστημάτων αιχμής υποβοήθησης του οδηγού, των συστημάτων συνδεσιμότητας και πληροφόρησης, της οδικής συμπεριφοράς και ιδιαίτερα βέβαια της επταετούς εγγύησης που είναι επίσης πλήρως μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη, μέχρι και την περίοδο της λήξης της και  προκύπτει φυσικά από την συνολική ποιότητα κατασκευής, ανεβάζοντας επιπλέον την τιμή μεταπώλησης.

Οι τιμές διάθεσης, που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού προσφέροντας ένα  B- SUV στην κατηγορία των σούπερμινι, ξεκινούν από 18.950 ευρώ για την  ατμοσφαιρική έκδοση των 1500 κ. εκατοστών, και από τα 23.950 ευρώ για τις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις, των 1000 κ. εκατοστών και 25.150 ευρώ για την επίσης τούρμπο έκδοση με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ