Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες -Θα συνεχίσουν με άλλον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους
Φωτογραφία: limnosreport.gr

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες -Θα συνεχίσουν με άλλον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους

Η Πανελλήνια Επιτροπή των Μπλόκων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα τρακτέρ αποχωρούν σήμερα από τα μπλόκα, αλλά οι αγρότες θα συνεχίσουν με άλλους τρόπους τις κινητοποιήσεις τους.

Ειδικότερα, οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους με «φόντο» τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα, τόνισαν πως θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων:

«Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 28/2, συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη τη χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη έναν χρόνο αργότερα.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο τον λαό μας.

Συνεχίζουμε - θα νικήσουμε!».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη τη χώρα

Λήμνος

Στις 12 το μεσημέρι, αγρότες με περισσότερα από 100 τρακτέρ, βρέθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο της Λήμνου και δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, σύμφωνα με το limnosnea.gr.

Στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της «Συντονιστικής των αγροτών» και της δημάρχου Λήμνου κ. Γεώργα και του επάρχου κ. Κουτσογιάννη.

Λάρισα

Φωτιά σε λάστιχα και άχυρα έβαλαν συμβολικά σήμερα, το πρωί της Τρίτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου, στο πλαίσιο της λήξης των κινητοποιήσεών τους, την οποία γνωστοποίησαν με σχετική ανακοίνωση χθες, Δευτέρα, δηλώνοντας ότι από σήμερα επιστρέφουν στα χωράφια τους και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με άλλες μορφές.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι αγρότες κατέφθασαν στον χώρο της πλατείας χθες, όπου και διανυκτέρευσαν, ενώ σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, θα κινηθούν προς την περιοχή της Φιλιππούπολης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στους πρώην εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της από χθες.

«Η καινούργια ΚΑΠ έχει κάνει στάχτη τα πάντα, γι’ αυτό κι εμείς δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε στάχτη όλους όσοι δεν μας υπολογίζουν. Φεύγουμε από εδώ και πάμε να συμπαρασταθούμε σε όσους απολύθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, στη Φιλιππούπολη, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους της παραγωγικής τάξης, που τους έχουμε δίπλα μας. Αύριο σκεφτόμαστε να κλείσουμε τα Τέμπη στις γραμμές του σιδηροδρομικού. Ο αγώνας δεν σταματάει μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε ο αγρότης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων κ. Κωνσταντίνος Μητροδήμος.

Με το τέλος της διαμαρτυρίας, προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας τρία άτομα ως υπαίτιοι για το άναμμα της φωτιάς, που σβήστηκε με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα αμέσως μετά.

Ιωάννινα

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας έμειναν στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα που είχαν καταφθάσει από τις 12 το μεσημέρι. Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Με τον πολύωρο αποκλεισμό έπεσε η αυλαία των κινητοποιήσεων με τη μορφή που είχαν τις τελευταίες 40 ημέρες περίπου, εν αναμονή και των αποφάσεων στις Βρυξέλλες.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα επισήμαναν πως η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι μονόδρομος για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα. ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και ελέγχους τόσο για τις ελληνοποιήσεις όσο και για τις τιμές των προϊόντων τους στο ράφι.

Αιτωλοακαρνανία

Ημέρα κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν η χθεσινή, στην Αιτωλοακαρνανία.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, οι αγρότες προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, τόσο έξω από το δημαρχείο του Μεσολογγίου, ενώ διανυκτέρευσαν και έξω από το κτίριο της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος στο Μεσολόγγι, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη του χώρου.

Οι αγρότες αναμένεται να αποχωρήσουν από το κτίριο της Περιφέρειας σήμερα το μεσημέρι, ενώ, όπως σημείωσαν, θα υπάρξουν και εκπλήξεις κατά την αποχώρησή τους. Αυτό το οποίο τονίζουν οι αγρότες είναι ότι οι κινητοποιήσεις αυτές θα συνεχιστούν, καθώς δεν μπορούν πλέον να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, εάν δεν δοθούν λύσεις.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έριξαν ένα «φορτηγό» κοπριά και σανό μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι.

Καρδίτσα

Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης (27/2) η αποχώρηση των αγροτών και των τρακτέρ τους από τον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα όπου παρέμεναν από τις 24 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν χρόνια προβλήματα αλλά και συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή μας και ευρύτερα τη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρει το Karditsalive.net, η αποχώρηση των τρακτέρ είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της ΕΟΣΚ κ. Κων. Τζέλλα, κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, με την επισήμανση ότι δεν πρόκειται και για το τέλος του αγώνα των αγροτών, ο οποίος, όπως ειπώθηκε, θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.

Μάλιστα, οι αγρότες της περιοχής του Παλαμά, αλλά και ευρύτερα της Καρδίτσας, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο του Παλαμά, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που προγραμματίζεται να γίνει στις 11 Μαρτίου με ατζέντα τα ιδιαίτερα προβλήματα της Θεσσαλίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τεθούν ξανά και επιτακτικά τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αναθεώρηση της ΚΑΠ, αντιπλημμυρικά έργα και γενικά όλα όσα διεκδικεί ο αγροτικός κόσμος

Ο κ. Τζέλλας που μαζί με τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ επέβλεπε την αποχώρηση των εκατοντάδων τρακτέρ τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών εξαίροντας την ενότητα που χαρακτήρισε αυτό τον κύκλο των κινητοποιήσεων, κάτι που επιβεβαίωσε και το μεγαλειώδες, όπως το χαρακτήρισε συλλαλητήριο της Αθήνας και την στήριξη που είχε ο αγώνας των αγροτών από το σύνολο της κοινωνίας. «Το ότι καταφέραμε να έχουμε την κοινωνία μαζί μας και να βγούμε σε έναν αγώνα, κοινό ουσιαστικά είναι το μεγάλο κέρδος και η παρακαταθήκη που αφήνουμε στις επόμενες γενιές για το πως δίνονται οι αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ