Επεισόδια στου Ρέντη: Τι φέρεται να είπε ο αδερφός του 18χρονου - «Προσπάθησα να τον αποτρέψω να πάει»

Επεισόδια στου Ρέντη: Τι φέρεται να είπε ο αδερφός του 18χρονου - «Προσπάθησα να τον αποτρέψω να πάει»

Η Αστυνομία ερευνά κάθε μαρτυρία και το υλικό από τις κάμερες για να φτάσει στον «καθοδηγητή» των βίαιων επεισοδίων στου Ρέντη.

Συναρμολογεί το παζλ των πληροφοριών για να βρει το πρόσωπο οργάνωσε τους οπαδούς. Στο κάδρο βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια και νεαρός συνδεσμίτης με ποινικό παρελθόν.

Προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κατέθεσε στην αστυνομία ο μικρότερός αδελφός του, καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Εκείνος δεν τον άκουσε και τότε είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

"Μας είπε ότι είχε κάνει μ..."

Ο αδερφός του 18χρονου φέρεται να είπε : «Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει».

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στα Δυτικά Προάστια, επικεντρώνονται οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη. Άτομα που έχουν καταθέσει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, «φωτογραφίζουν» έναν νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Στους αστυνομικούς ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της βραδιάς που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση: «πάμε έξω στους μπάτσους».

Ο καθοδηγητής που έδειξε στον 18χρονο πώς να πετάξει τη φωτοβολίδα

Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο μαυροντυμένος οπαδός, σύμφωνα με τον 18χρονο, του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος της διμοιρίας των ΜΑΤ: «πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Στο βίντεο ντοκουμέντο, φαίνονται οι χούλιγκαν να κινούνται συντεταγμένα και να επιτίθονται στις αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσα στους ταραξίες και ο 18χρονος ο οποίος επέστρεψε στο κλειστό γυμναστήριο και ανέφερε στον αδερφό του και στους φίλους του, τι είχε συμβεί.

Ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ, νοσηλεύεται για έβδομη μέρα σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Πηγή: ΕΡΤ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ