Οικονόμου: Ζούμε μια πανδημία βίας -Ο αστυνομικός πρέπει να πληρώνεται παραπάνω

Οικονόμου: Ζούμε μια πανδημία βίας -Ο αστυνομικός πρέπει να πληρώνεται παραπάνω

«Ζούμε μια πανδημία βίας με την ελληνική αστυνομία να είναι κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον AΝΤ1.

«Η δουλειά του αστυνομικού είναι καθ’ ορισμόν επικίνδυνη, η κουβέντα που γίνεται είναι το αν θα συνδεθεί μισθολογικά», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας ότι, «οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πληρώνονται καλύτερα».

«Όλοι μας προσπαθούμε να έχουν καλύτερες αποδοχές, έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες, γιατί μείναμε πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Όμως αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω», ανέφερε.

Σημείωσε ότι «αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, γιατί είναι πολύ φορτισμένη η κατάσταση και υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα, ο εξοπλισμός, τα λεωφορεία, που τα έχουμε δρομολογήσει».

Είπε δε ότι «κάθε αστυνομικός παίρνει επίδομα ανάλογα με το πού είναι. Κατά τη γνώμη μου λιγότερα από αυτά που αξίζουν» και διαβεβαίωσε πως, «θα διεκδικήσουμε στα όρια της οικονομίας ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Για την έξαρση της εγκληματικότητας

Όσον αφορά στην έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται, αλλά και στα δύο περιστατικά σε Ρέντη και Γκάζι, ο κ.Οικονόμου είπε ότι «και στις δυο περιπτώσεις έγιναν συλλήψεις πολύ γρήγορα».

Αναφερόμενος στη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ και την απουσία καμερών στην περιοχή, ο κ.Οικονόμου διευκρίνισε πως «η βόμβα τοποθετήθηκε σε τυφλό σημείο, ενώ έθεσε και θέμα προσωπικών δεδομένων περί καταγραφής», σημειώνοντας όμως πως «όλα αυτά θα ελεγχθούν». Χαρακτήρισε δε, ως «πολύ σοβαρό» το περιστατικό.

Όταν ρωτήθηκε αν η βόμβα έμοιαζε αρκετά με αυτές της 17 Νοέμβρη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε πως υπάρχουν ομοιότητες στα υλικά και διαφορές στη συνδεσμολογία και ότι ό,τι βρεθεί θα αξιοποιηθεί.

Για την οπαδική βία

Αναφερόμενος στην οπαδική βία ενόψει και της οριστικοποίησης των μέτρων στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, υπογράμμισε πως «κλείνουν» τα παράθυρα στους νόμους που υπήρξαν.

Τέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει έξαρση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας, ωστόσο υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα, εξαιτίας της αυτοθυσίας του Έλληνα αστυνομικού και καθημερινά η ελληνική αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ