Εξελίξεις στο θρίλερ της Ηλιούπολης: Τα σκισμένα ρούχα και τα αίματα στους τοίχους - Η χρήση αναβολικών ουσιών και η αλλαγή στη συμπεριφορά του γιου

Εξελίξεις στο θρίλερ της Ηλιούπολης: Τα σκισμένα ρούχα και τα αίματα στους τοίχους - Η χρήση αναβολικών ουσιών και η αλλαγή στη συμπεριφορά του γιου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη, όπου μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους το βράδυ της Τετάρτης (11/4).

Το σενάριο ο γιος να σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια -μετά από ώρες, ενδεχομένως και ημέρες- ο ίδιος να έβαλε τέλος στη ζωή του είναι το επικρατέστερο για τις Αρχές.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε στο εκπομπή LIVE NEWS για την υπόθεση και προχώρησε σε αποκαλύψεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του, μητέρα και γιος φαίνεται να εργάζονταν με τηλεργασία σε εταιρεία τηλεφωνίας. Δεν έβγαιναν από το σπίτι παρά μόνο για την καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, ο 36χρονος προκαλούσε επεισόδια και, σύμφωνα με τους γείτονες, είχε πολλές προστριβές με την μητέρα του.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκε γυμνός, ενώ τα ρούχα του ήταν σκισμένα και πεταμένα. Αυτό παραπέμπει σε σοβαρό ψυχικό νόσημα, σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και τόνισε ότι δεν βρέθηκαν φάρμακα που να σχετίζονται με ψυχιατρικά νοσήματα, ενώ δεν φαίνεται ο 36χρονος να έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Δείγμα ότι πρόκειται για φόνο και αυτοχειρία είναι ότι ανάμεσα στο σημείο που βρέθηκε η καραμπίνα και ανάμεσα στο σημείο που βρέθηκε πεσμένος υπήρχαν αίματα στους τοίχους. Παραπαίοντας είχε ακουμπήσει στους τοίχους, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του, εξήγησε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Έκανε χρήση αναβολικών ουσιών;

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 36χρονος φέρεται να έκανε χρήση αναβολικών ουσιών ώστε να ενδυναμώσει το σώμα του και εικάζεται πως πιθανότατα αυτό είχε επίπτωση στη συμπεριφορά του. Οι παραπάνω πληροφορίες αναμένονται να διευκρινιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η σορός του 36χρονου βρέθηκε σε ακαμψία, υποδηλώντας πως ο άνδρας ήταν νεκρός τουλάχιστον 20 ώρες πριν εντοπιστεί από τις Αρχές

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ της Τετάρτης (10/04) οι αστυνομικές αρχές ειδοποιήθηκαν για έντονη μυρωδιά που έβγαινε από τον πρώτο όροφο του διαμερίσματος στην οδό Θερμοπύλων 28 στην Ηλιούπολη, στο οποίο διέμενε η 63χρονη. Αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο κι αφού άνοιξαν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά, στη συνέχεια βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο

Το σκηνικό του φονικού δεν ήταν ξεκάθαρο, με τους αστυνομικούς να αναζητούν αρχικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό τρίτου προσώπου, καθώς το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Η 63χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, καθισμένη σε μια καρέκλα. Ο 36χρονος γιος της βρέθηκε νεκρός στο διπλανό δωμάτιο. Η καραμπίνα είχε βρεθεί αρκετά μέτρα μακριά από τον νεαρό άνδρα. Επίσης, η πίσω πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, χωρίς σημάδια παραβίασης, ενώ η κεντρική είσοδος του σπιτιού ήταν κλειδωμένη από μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σπίτι που έμεναν μητέρα και γιος δεν έλειπε τίποτα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο τσακωμού μεταξύ τους.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: «Δε φαίνεται να υπάρχει παραβίαση στον χώρο»

«Δεν φαίνεται να υπάρχει παραβίαση στον χώρο» τόνισε στο Action24 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, την ώρα μάλιστα που οι μαρτυρίες των γειτόνων είναι αντιφατικές.

Αρκετά νωρίτερα ο θάνατος της μητέρας

Μπαίνοντας στο σπίτι οι αστυνομικοί αντίκρυσαν την 63χρονη να είναι νεκρή από πυροβολισμό που είχε δεχτεί στο κεφάλι, στην πολυθρόνα της κανονικά ντυμένη ενώ ο 36χρονος γιος βρέθηκε χωρίς τα ρούχα του πάνω στο κρεβάτι της μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα του 36χρονου ήταν στο μάγουλο και τη γνάθο, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι μπορεί να ήταν για κάποια λεπτά βαρύτατα τραυματίας, προτού καταλήξει στο κρεβάτι του υπνοδωματίου. Το σενάριο αυτό, «δικαιολογεί» και την ανεύρεση της καραμπίνας σε άλλο σημείο από αυτό που εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα δύο πτώματα.

Το γεγονός ότι η καραμπίνα εντοπίστηκε μακριά από τα πτώματα έκανε αρχικά τους αστυνομικούς να σκεφτούν ότι πίσω από το θάνατο μητέρας και γιου, κρύβεται κάποια εγκληματική ενέργεια. Όσο περνούσαν όμως οι ώρες τα δεδομένα άλλαζαν και τελικά όπως, όλα δείχνουν, ο 36χρονος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, όπως φαίνεται, χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι να στρέψει την καραμπίνα στον εαυτό του.

Το όπλο σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές άνηκε στον πατέρα του 36χρονου. Συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων, ανέφεραν ότι ο σύζυγος και πατέρας είχε αυτοκτονήσει πριν από λίγα χρόνια, ενώ ο γιος φέρεται να είχε μια ιδιαίτερη συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι ο θάνατος της μητέρας φαίνεται ότι επήλθε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από περίπου μια εβδομάδα, ενώ το γιος παρουσίαζε νεκρική ακαμψία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 63χρονη μητέρα βρέθηκε στην πολυθρόνα της κανονικά ντυμένη, ενώ ο γιος βρέθηκε χωρίς τα ρούχα του πάνω στο κρεβάτι της μητέρας του.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα ρίξουν φως στην υπόθεση. Οι ιατροδικαστές σήμερα θα προχωρήσουν στη νεκροτομή των δύο θυμάτων, προσπαθώντας να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία.

Η καραμπίνα θα δώσει απαντήσεις

Η καραμπίνα αποτελεί στοιχείο-κλειδί, με τους αστυνομικούς να τη στέλνουν για εξέταση στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αποδειχθεί αν χρησιμοποιήθηκε.

Η εξέταση της στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί έως αργά το βράδυ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Οι ιατροδικαστές θα πρέπει σήμερα να απαντήσουν το ερώτημα αν ο θάνατος του 36χρονου επήλθε ακαριαία μετά τον πυροβολισμό, ή είχε στη διάθεσή του κάποια λεπτά και άρα αρχικά τραυματισμένος ο ίδιος πήγε μέχρι το σημείο που ήταν και η μητέρα του νεκρή.

Αν συνέβη αυτό, λένε οι Αρχές, τότε το ερώτημα είναι γιατί δεν υπήρχαν αίματα από τον βαρύ τραυματισμό του στο σώμα του, αλλά και στη διαδρομή μέχρι να φτάσει στο υπνοδωμάτιο. Αλλά και πάλι το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο δράστης ή οι δράστες, θα σκούπιζαν το σώμα του 36χρονου από τα αίματα, καθώς και τα αίματα στο πάτωμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι, με τις πληροφορίες να λένε ότι δεν έλειπε κάτι μέσα από αυτό.

Τι λένε γείτονες για την υπόθεση-μυστήριο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες από γείτονες που αναφέρουν πως η τελευταία φορά που εντοπίζονται ζωντανοί μητέρα και γιος είναι την περασμένη Πέμπτη. Έκτοτε τα ίχνη τους χάνονται.

«Τον ξέραμε την οικογένεια, γιατί εδώ μέναμε. Ο γιος μου έχει μεγαλώσει με τον Γιαννάκη. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάτι τέτοιο το παιδί. Από κάτω έμενε η γιαγιά του και πάνω η μητέρα με τον γιο. Τους ξέρουμε πολλά χρόνια. 36 χρόνια δεν έχουν δώσει δικαίωμα. Πιστεύω ότι έγινε κάποια διάρρηξη, κάποια εγκληματική ενέργεια. Έχω να τους δω καιρό. Το άκουσα από τις ειδήσεις. Μάνα και γιος ήταν μια χαρά. Το παιδί ήταν χαμηλών τόνων. Δεν άκουσα πυροβολισμούς. Περνάω κάθε μέρα από εδώ», είπε άνδρας που μένει στη γειτονιά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής είπε με τη σειρά του: «Εγώ δεν άκουσα πυροβολισμούς. Ο γαμπρός μου άκουσε 2-3 και νόμιζε ήταν πυροτεχνήματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι είδαμε έναν μυστηριώδη άνδρα με μαύρα στην ταράτσα, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Οι πυροβολισμοί νομίζω ακούστηκαν την Πέμπτη το βράδυ. Δεν τον είχαμε ξαναδεί στη γειτονιά. Από τον τρόπο που ήταν ντυμένος και από τον τρόπο που κοιτούσε τη γειτονιά φαινόταν να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα».

Οι αστυνομικοί, πέρα από μαρτυρίες γειτόνων, αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση που θα βοηθήσει στις περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι γείτονες ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ