Πρύτανης ΑΠΘ: Διαψεύδει το «πυρηνικό ριφιφί» από κουκουλοφόρους - «Δεν υπήρξε επίθεση, ούτε διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα»

Πρύτανης ΑΠΘ: Διαψεύδει το «πυρηνικό ριφιφί» από κουκουλοφόρους - «Δεν υπήρξε επίθεση, ούτε διαρροή από τον πυρηνικό αντιδραστήρα»

Διαψεύδει την είδηση περί επίθεσης με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα στο υπόγειο της Φυσικομαθηματικής Σχολής ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα περιστατικό που συνέβη περίπου πριν ενάμιση μήνα (δεν είχε σχέση δηλαδή με τις πληροφορίες ότι έγινε πρόσφατα, πριν την επέμβαση της ΕΛΑΣ και τις 49 συλλήψεις το Σάββατο).

Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε θέμα διαρροής ραδιενέργειας ή ανάφλεξης και ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αντιδραστήρας φυλάσσεται σε χώρο με θωρακισμένη πόρτα και συναγερμό.

«Πρόκειται για έναν υποκρίσιμο πυρηνικό αντιδραστήρα ο οποίος χρησιμοποιείται καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους από το 1974», τόνισε ο κος Φειδάς.

«Πριν ενάμιση μήνα βρέθηκε σπασμένο λουκέτο πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο. Δεν υπήρξε καμία άλλη παραβίαση. Δεν υπήρξε διαρροή ούτε υπάρχει δυνατότητα διαρροής, καθώς χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους», υπογράμμισε συμφωνα με την ΕΡΤ ο κ. Φείδας, όντας καθησυχαστικός για το συμβάν.

Επίσης τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί «για προληπτικούς λόγους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ