Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό θέαμα από το μονοθέσιο της Formula 1

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό θέαμα από το μονοθέσιο της Formula 1

Ένα καταπλητικό θέαμα από την Formula 1 απόλαυσαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς. Γρήγορες ευθείες, στροφές με απόλυτο έλεγχο, donuts και burnouts «μεταμόρφωσαν » το πλακόστρωτο της εμβληματικής Νέας Παραλίας στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η «καρδιά» της πόλης χτυπά σε ρυθμούς Formula 1, ένα αθλητικό γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις των μονοθέσιων.

Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από νωρίς το πρωί μετατράπηκε σε αγωνιστική πίστα και κατακλείστηκε από κόσμο. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της Formula1 παρά τις υψηλές θερμοκρασίες -που ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου- και κρατώντας ακόμη και ομπρέλες, στήθηκαν με τις ώρες πίσω από τα κιγκλιδώματα προκειμένου να πιάσουν μια καλή θέση και να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν τελικά στον χώρο πήραν μεγάλες δόσεις από το δημοφιλές άθλημα και «είδαν» πολλά γκάζια.

Λίγο μετά την εκκίνηση, στις 17:30, ο καπνός από τα καμένα λάστιχα και τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου, συμπλήρωσαν το μοναδικό σκηνικό

Εξάλλου το είπε και ο Patric Friesacher, οδηγός που «πιλοτάρισε» το μονοθέσιο της Red Bull, βγαίνοντας από το όχημα του μετά την τελευταία διαδρομή: «Σκοπεύω να κάψω πάρα πολύ λάστιχο. Σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχω δει πουθενά και έχω γυρίσει όλον τον κόσμο».

Το εντυπωσιακό μονοθέσιο της Red Bull μπορεί να έκλεψε τις εντυπώσεις και τα «φλας» του πλήθους αλλά ξεχωριστή παράσταση έδωσαν και οι… δυνατές μοτοσικλέτες.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές συγκινήσεις και από αέρος. Ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο προσέφεραν μοναδικά κόλπα σκίζοντας τους αιθέρες με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο, ενώ παράλληλα ένας αλεξιπτωτιστής με… κινητήρα στην πλάτη του, μαγνήτισε όλα τα βλέμματα.

Το Red Bull Showrun by ALUMIL έγινε με τη συνδιοργάνωση του δήμου Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, να εκφράζει την ικανοποίησή του και να δηλώνει πως λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος χιλιάδες επισκέπτες έδωσαν το παρών στην πόλη και τα ξενοδοχεία ήταν sold out.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ