Βέροια: «Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ - Δεν πήγε σε ρεβεγιόν, αλλά απομονώθηκε», λέει ο δικηγόρος της 29χρονης μητέρας

Βέροια: «Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ - Δεν πήγε σε ρεβεγιόν, αλλά απομονώθηκε», λέει ο δικηγόρος της 29χρονης μητέρας

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της μητέρας του βρέφους για τις κινήσεις της μετά τον θάνατο του μωρού


Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση της δολοφονίας ενός μόλις 11 μηνών μικρού κοριτσιού, που εντοπίστηκε νεκρό στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Η τοπική κοινωνία της Βέροιας έχει βυθιστεί στη θλίψη από χθες, Δευτέρα, όταν και αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση για το 11 μηνών κοριτσάκι που βρήκε τραγικό θάνατο στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί η μητέρα, η οποία κατηγορείται πως πέταξε το 11 μηνών βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα, με τις αποκαλύψεις για την τραγωδία να είναι καταιγιστικές.

Οι Αρχές προσπαθούν να «ξετυλίξουν όλο το κουβάρι» της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρός Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά, και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που υπέδειξε στις Αρχές.

Στη συνέχεια, η μητέρα έφυγε για Αλεξάνδρεια καλώντας ταξί και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό της και τους γονείς της. Μόλις οι συγγενείς κατάλαβαν ότι το παιδί δεν ήταν μαζί της, ειδοποίησαν τις Αρχές.

Οι κινήσεις της μητέρας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κατηγορουμένης, Αντώνη Μπιδέρη, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ANT1, η μητέρα δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του συμβάντος και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Διευκρίνισε, δε, πως αμέσως μετά την πράξη δεν πήγε σε ρεβεγιόν, αλλά κάπου για να απομονωθεί.

Ο δικηγόρος δήλωσε πως η εντολέας του «δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από τη δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο».

Παράλληλα, σημείωσε πως «πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του καταλογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες» και συμπλήρωσε πως σήμερα είναι που «θα βάλουμε βαθιά το χέρι στη δικογραφία και θα ερευνήσουμε το αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε - δώσε με ψυχιατρικές κλινικές».

«Είμαστε συντετριμμένοι»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού Ημαθίας, Γιάννης Κεϊσίδης, ανέφερε: «Είμαστε συντετριμμένοι. Είναι αλήθεια πως η μητέρα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την ιατρική παρακολούθηση ήταν όλα καλά. Την επισκέπτονταν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Η μητέρα της Ελευθερίας πήγαινε το μωρό κάθε Κυριακή στην εκκλησία, το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. Το παιδί επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του».

Το χρονικό της φρίκης

Όπως αποκαλύφθηκε, η μητέρα, αφού πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού, από εκεί κάλεσε ταξί, που τη μετέφερε στο κέντρο της Βέροιας. Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο, αλλάζοντας χρόνο, και την επόμενη μέρα, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, εμφανίστηκε στο πατρικό της.

Η μητέρα και ο παππούς της ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία έπειτα από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στη γυναίκα σχετικά με το πού βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις. Το μόνο που τους έλεγε συνεχώς ήταν ότι το παιδί ήταν καλά.

Το μεσημέρι της Κυριακής η μητέρα συνελήφθη και ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας Βέροιας ομολόγησε ότι έχει αφήσει το παιδί της στο ποτάμι.

Στη 1.30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ αντίκρισαν ένα σοκαριστικό θέαμα: Tο βρέφος να επιπλέει στην όχθη της τεχνητής λίμνης, με το άψυχο κορμάκι του να φέρει τραύματα.

Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά τον θάνατό του

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ