Επεισόδια σε Θεσ/νικη και Πάτρα στις πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

poreia-grigor-thessaloniki-280

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ωστόσο σημαντικά είναι τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει οι συμμετέχοντες στην πορεία.

Σύμφωνα με το thousandnews, μέσα σε γνωστό πολυκατάστημα ρούχων μπήκαν οι διαδηλωτές βάζοντας φωτιά και προκαλώντας πανικό σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα
Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης και εμφανίστηκαν μηχανές ΔΙΑΣ και αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και η πορεία χωρίστηκε στα δύο.


Μολότοφ και δακρυγόνα στο κέντρο της Πάτρας


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς που ακολουθούσαν την πορεία και στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, που βρίσκονταν κοντά τους.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται γρήγορα αποπνικτική σύμφωνα με τα dete, patrastimes.gr

Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της οδού Κορίνθου, ενώ έχουν προκληθεί και μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα.

Την ίδια ώρα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν με σφεντόνες που πετούσαν μεταλλικά σφαιρίδια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα σε αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές διαδηλωτών στην πλατεία Γεωργίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ