Προκλητικοί οι Σκοπιανοί: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι

skopianoiverginatwitterready

Προκαλεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πόζαρε στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας!
Μαζί με μία ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, αναρριχήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και φωτογραφήθηκε με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τις φωτογραφίες τις ανέβασε ο ίδιος στο twitter και το facebook ενώ την Δευτέρα δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα Vest.

anriproedrosskopion

Ο Μιλόσοσκι ποζάρει ως «κατακτητής» του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής στον Ολυμπο, ανεμίζοντας τη σημαία που οι Σκοπιανοί θεωρούν ως σημαία τους, το κόκκινο πανί με τον Ήλιο της Βεργίνας.
Η εφημερίδα χρησιμοποιεί τη λεζάντα πως ο Μιλόλοσκι «κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», ενώ σε άλλο σημείο επισήμαινε, αναδεικνύοντας το εθνικιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του σκοπιανού κοινοβουλίου:
«Έπειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».
«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι.

skopianoiverginatwittergallery

Σημειώνεται ότι η ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας στην εθνική σημαία της χώρας από το 1991 έως το 1995, όταν και το απέσυρε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.
Στο άρθρο 7/ παράγραφος 2 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ, με την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ' οιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας σε όλες του τις μορφές.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται από την ΠΓΔΜ, αφού το σύμβολο χρησιμοποιείται ευρέως τόσο από κρατικούς και άλλους θεσμούς, όσο και από ιδιώτες.

skopianoi

Μάλιστα, η εφημερίδα Vest υπενθυμίζει, ακόμα ότι τον Αύγουστο του 2010, ο Μιλόσοσκι, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εμφανίστηκε στον αγώνα μπάσκετ ΠΓΔΜ - Μεγάλης Βρετανίας, με τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την οποία κρατούσε ο τρίχρονος γιος του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ