Τούρκος καθηγητής Ισλαμικής Θεολογίας για Αγιά Σοφιά: Επιδιώκουν να ταπεινώσουν τους χριστιανούς

Τούρκος καθηγητής Ισλαμικής Θεολογίας για Αγιά Σοφιά: Επιδιώκουν να ταπεινώσουν τους χριστιανούς

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Οι κάλπικοι συνήγοροι του Αλλάχ» ο Μουχανάντ Χορσίντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μίνστερ, επικεφαλής του Κέντρου Ισλαμικής Θεολογίας και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το Ισλάμ μίλησε στον ραδιοσταθμό DLF για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος είναι κλασική περίπτωση εκμετάλλευσης της θρησκείας για πολιτικούς λόγους. Προς τα έξω βέβαια μοιάζε με ευσεβή πράξη. Στη πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος κάποιων, οι οποίοι επιδιώκουν, στο όνομα του Ισλάμ, να ταπεινώσουν τους χριστιανούς, να διαιρέσουν στο "εμείς και οι άλλοι" και να ενισχύσουν την άποψη ότι Δύση και Χριστιανισμός εχθρεύονται και απειλούν το Ισλάμ. Ακριβώς αυτοί είναι οι στόχοι του πολιτικού Ισλάμ. Διεκδικεί περισσότερη εξουσία επικαλούμενο τη θρησκεία και έναν άγιο σκοπό. Και όλα αυτά με τίμημα την πνευματικότητα του Ισλάμ».

Ο Ερντογάν επιδιώκει τον διχασμό

Ο Αυστριακός καθηγητής Ισλαμικής Θεολογίας, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηρυτό, μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία και σπούδασε στη Βιέννη, ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις στο περιβάλλον του μετά την απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος.

«Τα τελευταίο διάστημα έζησα πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις. Κατανοώ απόλυτα όσους απογοητεύτηκαν από τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Ακόμα και την απογοήτευση του Πάπα Φραγκίσκου. Άκουσα όμως και φωνές μουσουλμάνων που έλεγαν ότι δεν χρειάζεται ένα ακόμα τέμενος. Αυτό που απαιτείται είναι κινήσεις αναγνώρισης και εκτίμησης του διαφορετικού, των άλλων θρησκειών. Δεν κατανοώ εκείνους που λένε ότι καλώς ήρθαν έτσι τα πράγματα. Αυτό είναι ισλαμοποίηση. Είναι μια επίδειξη ισχύος απέναντι στη Δύση και τον Χριαστιανισμό. Δεν κατανοώ εκείνους που θέλουν να διχάσουν. Και ο Ερντογάν ανήκει σε αυτούς. Εμείς όμως θέλουμε να ενισχύουμε τις φιλικές προς τον άνθρωπο ερμηνείες του Ισλάμ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS