Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα μετά από έρευνα για διαφθορά

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα μετά από έρευνα για διαφθορά

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα υπέβαλε την παραίτησή του, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του, μετά την έφοδο της αστυνομίας στην επίσημη κατοικία του στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επίσημη κατοικία του Κόστα και συνέλαβαν τον προσωπάρχη του, Βίτορ Εσκαρία, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική εισαγγελία, ο Κόστα -ο οποίος είναι πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2015- ερευνάται και ο ίδιος.

Πορτογαλία: Ερευνες για διαφθορά σε υπουργεία και στην κατοικία του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα

Η υπόθεση αφορά έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε υπουργεία και στην επίσημη κατοικία του Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο έρευνας για διαφορά.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο έρευνας για υποψίες αθέμιτης επιρροής και διαφθοράς σε συμβόλαια που συνδέονται με το πράσινο υδρογόνο και με την εξόρυξη λιθίου, ενός μετάλλου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή μπαταριών και είναι ουσιώδους σημασίας για την ενεργειακή μετάβαση.

Οι έρευνες, στις οποίες παίρνουν μέρος περίπου 140 αστυνομικοί, αφορούν επίσης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υποδομών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ