Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Έρευνες για 43χρονο Γερμανό που θεωρείται ύποπτος

Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Έρευνες για 43χρονο Γερμανό που θεωρείται ύποπτος

Πληροφορίες για έναν νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης το 2007 της τρίχρονης τότε Μαντλίν Μακάν, αναζητούν οι βρετανικές και οι γερμανικές αστυνομικές αρχές.

«Σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μπεθ Μακάν, ηλικίας 3 ετών εκείνη την εποχή (…), το υπουργείο δημόσιας τάξης του Μπραουνσβάιγκ διεξάγει έρευνα σχετικά με έναν Γερμανό υπήκοο ηλικίας 43 ετών που θεωρείται ύποπτος για φόνο», ανέφερε η γερμανική αστυνομία της Γερμανίας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Ο ύποπτος είναι δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων που έχει ήδη καταδικαστεί πολλές φορές, ιδίως για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομια, εκτίει αυτή τη στιγμή ποινή φυλάκισης για «μια άλλη υπόθεση».

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της την 3η Μαΐου, στη διάρκεια των θερινών διακοπών της οικογένειας στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους στο θέρετρο Πράια ντε Λουζ. Η τύχη της παραμένει ένα μυστήριο παρά τις εκτεταμένες έρευνες διεθνώς και την ευρεία κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ.

Οι Γερμανοί ερευνητές είχαν «στενή συνεργασία» με τους Βρετανούς και Πορτογάλους συναδέλφους τους προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τον νέο ύποπτο. Ο άνδρας αυτός είχε ζήσει για καιρό στο Αλγκάρβε το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι που βρίσκεται μεταξύ του Λάγκος και της Πράια ντα Λουζ. Είχε, επίσης, εργαστεί στην περιοχή, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έβγαζε τα προς το ζην «διαπράττοντας εγκλήματα, ιδίως διαρρήξεις σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες», όπως και διακίνηση ναρκωτικών.

Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία έκανε λόγο για μια «σημαντική εξέλιξη», απευθύνοντας έκκληση για τυχόν πληροφορίες για τον ύποπτο, τον οποίο δεν κατονομάζει ή τις κινήσεις δύο οχημάτων που συνδέονται με αυτόν, την περίοδο κοντά στην εξαφάνισή της μικρής. Και τα δύο οχήματα, ένα βανάκι Volkswagen και μια Jaguar έχουν περιέλθει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας.

Οι αρχές ζητούν, επίσης, από οποιονδήποτε γνωρίζει κάποια πληροφορία σχετικά με δύο πορτογαλικά τηλέφωνα, να την καταθέσει. Το ένα από τα τηλέφωνα πιστεύεται ότι το χρησιμοποιούσε ο ύποπτος, ο οποίος δέχθηκε μια κλήση διάρκειας 30 λεπτών από το δεύτερο τηλέφωνο, ενώ βρισκόταν στην Πράια ντε Λουζ, τη νύχτα της εξαφάνισης του παιδιού, λίγο προτού χαθούν τα ίχνη της.

«Ίσως να γνωρίζετε, ενδεχομένως να ξέρετε κάποια πράγματα απ’ όσα έκανε, που πιθανόν εμπιστεύτηκε σε εσάς σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν» ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών Μαρκ Κράνγουελ προσθέτοντας: «Έχουν περάσει περισσότερα από 13 χρόνια και η αφοσίωσή σας ίσως να έχει αλλάξει. Αυτό το πρόσωπο βρίσκεται στη φυλακή… τώρα είναι η στιγμή να παρουσιαστείτε».

Η βρετανική αστυνομία επισημαίνει ότι παραμένει ανοικτή στο θέμα της εμπλοκής του άνδρα και δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή όχι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS