Βέμπερ: Εμπιστευόμαστε πλήρως τη Ν.Δ.

Βέμπερ: Εμπιστευόμαστε πλήρως τη Ν.Δ.

Την πλήρη εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, στο tweet του αναφέρει τα εξής: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

«Ο Βέμπερ στηρίζει την Ν.Δ. και τον Κυρ. Μητσοτάκη κ όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Λογικό. Για την ουσία όμως, το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, τι θέση παίρνει; Συμφωνεί με την δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΚ ή όχι; Χρωστά μια σαφή κ υπεύθυνη τοποθέτηση. Όχι απλά υπεκφυγές», απάντσε με δικό του tweet ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η παρέμβαση Βέμπερ έγινε μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ για το Σκοπιανό, οι οποίες από τον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύτηκαν ως άδειασμα της Ν.Δ..

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντολ χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», ανέφερε στο Euractiv.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να χαρακτηρίσει τα παραπάνω σχόλια ως «κόλαφο» για τη Νέα Δημοκρατία και για τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμανε, οι δηλώσεις «αδειάζουν πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους».

«Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ