Κατρακύλα για την λίρα με τον διορισμό του γαμπρού Ερντογάν στο ΥΠΟΙΚ

Κατρακύλα για την λίρα με τον διορισμό του γαμπρού Ερντογάν στο ΥΠΟΙΚ

Η τουρκική λίρα έχασε σχεδόν το 3,5% έναντι του δολαρίου λίγο μετά την ανακοίνωση του διορισμού του γαμπρού του προέδρου Ερντογάν ως υπουργού Οικονομικών.

Η ισοτιμία της νέας τουρκικής λίρας είχε υποχωρήσει στο 4,7:1 έναντι του δολαρίου περί τις 24:00 (ώρα Ελλάδας) σε σχέση με την τιμή της το προηγούμενο 24ωρο.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε επίσης μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ο Ερντογάν έδωσε στον εαυτό του το προνόμιο να διορίζει αναπληρωτές του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η συναίνεση του διοικητή.

Ο Αλμπαϊράκ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, με τον πληθωρισμό στα ύψη, το νόμισμα σε ελεύθερη πτώση και το υψηλότατο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να πάρει μέτρα, ιδίως να αυξάνει πιο συχνά τα επιτόκιά της, όμως ο πρόεδρος Ερντογάν εναντιώνεται σθεναρά στην ιδέα αυτή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ