Kίνα: Ξαφνικά, «επανεμφανίστηκε» ο αγνοούμενος εδώ και ένα χρόνο μεγαλοτραπεζίτης Μπάο Φαν, και... παραιτήθηκε!

Kίνα: Ξαφνικά, «επανεμφανίστηκε» ο αγνοούμενος εδώ και ένα χρόνο μεγαλοτραπεζίτης Μπάο Φαν, και... παραιτήθηκε!

Ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Μπάο Φαν, εκ των κορυφαίων τραπεζιτών επενδυτών στην Κίνα, ο οποίος αγνοείτο επί σχεδόν ένα χρόνο, υπέβαλε την παραίτησή του από όλα τα πόστα που κατείχε στην China Renaissance Holdings Ltd, την οποία είχε ιδρύσει το 2005.

Την απόφασή του ανακοίνωσε η τράπεζα, αναφέροντας ότι ο Μπάο Φαν παραιτείται για λόγους υγείας και προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις οικογενειακές του υποθέσεις.

Η μυστηριώδης εξαφάνισή του τον Φεβρουάριο του 2023 είχε προκαλέσει σοκ στους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους της Κίνας και ήγειρε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του και ανησυχίες για κύμα συλλήψεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, η China Renaissance ανέφερε ότι ο ιδρυτής της συνεργαζόταν με τις κινεζικές Αρχές σε έρευνα που διενεργούσαν.

Η τράπεζα ανέφερε στην τελευταία ανακοίνωσή της ότι δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ του Μπάο Φαν και του ΔΣ και ότι δεν χρειαζόταν να γνωστοποιηθούν στους μετόχους άλλα θέματα σχετικά με την παραίτησή του.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν παρείχε καμία πληροφορία σχετικά με το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Μπάο Φαν, αφήνοντας άλυτο το μυστήριο γύρω από την εξαφάνισή του.

Μετά την αποχώρησή του, τα πόστα που κατείχε στην εταιρεία αναλαμαβάνει ο Xie Yi Jing, συνιδρυτής της China Renaissance.

Ο Μπάο Φαν, ένας από τους πλέον επιφανείς τραπεζίτες της Κίνας, διέθετε ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, που περιελάμβανε κολοσσούς όπως η Tencent, η Alibaba και η Baidu.

Η αιφνίδια εξαφάνισή του τράβηξε την προσοχή και λόγω του πιθανού αντίκτυπου στο επιχειρηματικό τοπίο της Κίνας, δεδομένου του ρόλου του στη διευκόλυνση των οικονομικών συναλλαγών με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η εξαφάνιση του Μπάο Φαν συνέβη στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ρυθμιστικής καταστολής σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας από τις κινεζικές Αρχές, που περιελάμβανε και την εξαφάνιση στα τέλη του 2020 του ιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα, μετά από επικριτικά του σχόλια για τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς.

Η εξαφάνιση του Τζακ Μα συνέπεσε με τα σχέδια για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας του ψηφιακών πληρωμών Ant Financial, που πιθανότατα θα τον καθιστούσε τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ