Μακελειό στο Σίδνεϊ: Πώς η 38χρονη μητέρα πάλεψε απεγνωσμένα να σώσει το μωρό της - Πέθανε στο νοσοκομείο

Μακελειό στο Σίδνεϊ: Πώς η 38χρονη μητέρα πάλεψε απεγνωσμένα να σώσει το μωρό της - Πέθανε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα βρέφος 9 μηνών.

Συνολικά οι νεκροί είναι 7, καθώς και ο δράστης έπεσε νεκρός καθώς τον πυροβόλησε αστυνομικός. Σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας οβοηθός διοικητή Anthony Cooke επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός.

«Μια αστυνομικός αντιμετώπισε τον δράστη που είχε μετακινηθεί στον πέμπτο όροφο. Περπατούσε γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει και εκείνος γύρισε την κοίταξε και σήκωσε το μαχαίρι. Εκείνη πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και το άτομο αυτό (σ.σ. ο δράστης) είναι πλέον νεκρό».
Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πέντε νεκροί, πέραν του δράστη. Αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Anthony Cooke δήλωσε ακόμη ότι «από τις προκαταρκτικές έρευνες, φαίνεται ότι αυτό το άτομο έδρασε μόνο του» και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απειλή-κίνδυνος.

Αγνωστο το κίνητρο του δράστη -Δεν αποκλείει τίποτα η αστυνομία

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν έχει προκύψει σαφές κίνητρο του δράστη που σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους, μεταξύ των οποίων ένα μωρό. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο άνδρας βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο, έφυγε από αυτό και στη συνέχεια επέστρεψε, οπότε και άρχισε να μαχαιρώνει ανθρώπους. Δεν έχει αποσαφηνιστεί η ιδεολογία ή το κίνητρο.

«Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο στη σκηνή του εγκλήματος που να υποδεικνύει κάποιο κίνητρο ή κάποια ιδεολογία», είπε ο αστυνομικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν η αστυνομία αποκλείει την τρομοκρατία, ο Cooke είπε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα».

Η μητέρα που πάλεψε για να σώσει τη ζωή του εννέα μηνών μωρού της κατά τη διάρκεια του μαχαιρώματος στο Westfield στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πέθανε στο νοσοκομείο.

Πώς η 38χρονη μητέρα πάλεψε απεγνωσμένα να σώσει το μωρό της

Η φρίκη εκτυλίχθηκε στις 15:20 το απόγευμα του Σαββάτου στο Bondi Junction του Σίδνεϊ, όταν ένας άνδρας με τη φανέλα του NRL άρχισε να μαχαιρώνει τους πολίτες τυχαία, με πέντε γυναίκες και έναν άνδρα να επιβεβαιώνεται πως είναι νεκροί.

Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια της φρίκης, καθώς πανικόβλητες οικογένειες έτρεχαν να σώσουν τη ζωή τους, με οκτώ άτομα να παραμένουν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομικός κατάφερε να σταματήσει το μακελειό, καθώς ανέλαβε με γενναιότητα να σταματήσει μόνη της τον δράστη και τον πυροβόλησε με μια σφαίρα στο στήθος.

Η γυναίκα αξιωματικός ήταν εκεί κοντά και αποφάσισε να παρέμβει πριν φτάσουν οι συνάδελφοί της στο σημείο, παρακολουθώντας τον μέσα από το εμπορικό κέντρο πριν τον πυροβολήσει.

Το μωρό μαχαιρώθηκε στο στομάχι

Πέντε άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί στο σημείο, καθώς και ο δράστης. Το έκτο θύμα του πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Το έκτο θύμα είναι η μητέρα του εννέα μηνών μωρού, με μάρτυρες να περιγράφουν πώς η 38χρονη πάλεψε απεγνωσμένα να σώσει το παιδί της παρά τα δικά της τραύματα σκοντάφτοντας. Έδωσε το βρέφος σε δύο άνδρες για να το σώσουν.

Το μωρό φέρεται να μαχαιρώθηκε στο στομάχι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα του Σαββάτου, αφού οι δύο πολίτες χρησιμοποίησαν ρούχα για να σταματήσουν την αιμορραγία μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

Ο ιδιοκτήτης καφετέριας Michael Dunkley ήταν μάρτυρας της στιγμής που ο ήρωας αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη.

Ο Ντάνκλεϊ είπε ότι ο αστυνομικός είπε «πέτα το μαχαίρι» προτού ο μαχαιρωτής την πέσει με ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών.

«Την έφεραν σε μια κατάσταση που έπρεπε να το κάνει. Το έκανε τόσο ήρεμα. Ήταν καταπληκτική», είπε στο news.com.au.

Η αστυνομία εθεάθη να δίνει μάχη για να σώσει τις ζωές των θυμάτων σε πολλά καταστήματα, με αίμα να πέφτει σε όλο το άλλοτε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ