Πολωνία - Επιδημία των λεγεωνάριων: 7 άνθρωποι πέθαναν και 76 έχουν μολυνθεί

Πολωνία - Επιδημία των λεγεωνάριων: 7 άνθρωποι πέθαναν και 76 έχουν μολυνθεί

Επιδημία της νόσου των λεγεωναρίων στην πόλη Ζέσουφ στη νοτιοανατολική Πολωνία έχει προκαλέσει τον θάνατο επτά ανθρώπων, ενώ άλλοι 76 έχουν μολυνθεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι πολωνικές υγειονομικές Αρχές.

«Συνολικά επτά άνθρωποι, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες απεβίωσαν», δήλωσε ο επικεφαλής της πολωνικής υγειονομικής επιθεώρησης Κριστόφ Σάτσκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

Η λεγιονέλλα είναι βακτηρίδιο που αναπτύσσεται στο νερό ή στα κλιματιστικά και προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Οι νεκροί είναι ηλικίας από 63 έως 95 ετών, υπέφεραν από χρόνια νοσήματα, κυρίως καρκίνο και καρδιοπάθειες, και το ανοσοποιητικό σύστημά τους ήταν σοβαρά εξασθενημένο, διευκρίνισε ο Σάτσκα.

Οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν την πηγή της μόλυνσης. Τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων σε δείγματα νερού δεν θα γίνουν γνωστά πριν από την ερχόμενη Δευτέρα. Εν αναμονή, οι Αρχές του Ζέσουφ, μιας πόλης περίπου 200.000 κατοίκων, πραγματοποιούν επιπρόσθετες εργασίες απολύμανσης.

Η λεγεωνέλλωση ή νόσος των λεγεωναρίων είναι μια σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων βακτηριολογικής προέλευσης. Η μόλυνση προκαλείται διά της αναπνευστικής οδού, από εισπνοή του βακτηρίου. Η ασθένεια δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η μόλυνση, ο χρόνος επώασης της οποίας είναι δύο με τρεις ημέρες, πήρε το όνομά της από την πρώτη γνωστή επιδημία που καταγράφηκε το 1976 σε ένα ξενοδοχείο στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), όπου πραγματοποιούνταν διάσκεψη της Αμερικανικής Λεγεώνας, της κυριότερης οργάνωσης βετεράνων της χώρας.

Περισσότεροι από 220 συμμετέχοντες είχαν αρρωστήσει και 34 πέθαναν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ