Φρίκη στην Ιταλία: 27χρονη μητέρα έπνιξε τα δύο μωρά της -Πώς την ανακάλυψαν οι αρχές

Φρίκη στην Ιταλία: 27χρονη μητέρα έπνιξε τα δύο μωρά της -Πώς την ανακάλυψαν οι αρχές

Σοκ προκαλεί στην Ιταλία η περίπτωση μιας σύγχρονης Μήδειας, μιας μητέρας που δολοφόνησε τα δυο μικρά παιδιά της.

Η 27χρονη Monia Bortolotti -συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία της διπλής παιδοκτονίας.

Τα δύο σοκαριστικά εγκλήματα διαπράχθηκαν στο Pedrengo μια πόλη στην περιοχή του Μπέργκαμο, το ένα το 2021 και το άλλο το 2022.

Και ήταν ακριβώς η διπλή τραγωδία, οι παρόμοιες συνθήκες θανάτου και το μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο θανάτων των παιδιών, που έκανε τις ιταλικές αρχές να υποψιαστούν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Μετά τον θάνατο του πρώτου της μωρού, ενός κοριτσιού 4 μηνών, η 27χρονη και ο σύζυγός της απέκτησαν σχεδόν αμέσως ένα δεύτερο παιδί. Αλλά και πάλι, λίγο μετά τη γέννησή του, το μωρό, ένα αγοράκι 2 μηνών, πέθανε.

Η έρευνα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη της γυναίκας που κατηγορείται για διπλή παιδοκτονία, ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2022, την ημερομηνία θανάτου του δεύτερου παιδιού της,

Το αποτέλεσμα της νεκροψίας του δεύτερου μωρού που έγιναν γνωστά τον Φεβρουάριο του 2023, έδειξαν ότι ο θάνατος του μωρού είχε προκληθεί αναμφισβήτητα από οξεία μηχανική ασφυξία με συμπίεση του θώρακα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ασφυξία είχε προκληθεί σκοπίμως. Ακολούθως διετάχθη η εκταφή και του πρώτου παιδιού.

Για το θάνατο του πρώτου παιδιού η μητέρα είχε υποστηρίξει ότι τού είχε δώσει γάλα και το είχε αφήσει να το χωνέψει στην αγκαλιά της μέχρι να αποκοιμηθεί. Στη συνέχεια το έβαλε στην κούνια της και αφού η ίδια έκανε ένα ντους, υποστήριξε ότι διαπίστωσε πως το μωρό, ξαπλωμένο στο κρεβατάκι του, είχε μελανιάσει και δεν ανέπνεε πλέον. Ο γιατρός που έφθασε στο σπίτι, διαπίστωσε τον θάνατο του παιδιού και ελλείψει εμφανών ενδείξεων, είχε δηλώσει ότι το βρέφος είχε πάθει αναρρόφηση υποστηρίζοντας ότι η πρόωρη γέννηση του παιδιού (στους 7 μήνες της κύησης) τού είχε πιθανότατα προκαλέσει αδυναμία κατάποσης, οπότε θεωρήθηκε ότι ο θάνατος επήλθε από φυσικά αίτια, αποδιδόμενα στο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Παρότι, η εκταφή του πρώτου παιδιού λόγω της παρόδου δύο ετών από το θάνατο δεν έδωσε επαρκή στοιχεία, η έρευνα συνεχίστηκε μέσω της εξέτασης γιατρών, συγγενών, ειδικών και φίλων της γυναίκας, καθώς και μέσω της ανάλυσης πολλών ιατρικών εγγράφων. Και έτσι, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος της γυναίκας και για το θάνατο του πρώτου παιδιού. Ισχυρό στοιχείο και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η 27χρονη.

Ιταλία: Και στου δύο θανάτους η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι -Δεν άντεχε το κλάμα τους

Και στις δύο περιπτώσεις, τη στιγμή του θανάτου των παιδιών, η γυναίκα - ινδικής καταγωγής, η οποία όμως έφτασε στην Ιταλία ως παιδί και υιοθετήθηκε από ιταλική οικογένεια - ήταν μόνη της στο σπίτι και ήταν αυτή που ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Μπέργκαμο, η 27χρονη έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί το συνεχές κλάμα των μωρών.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας (σσ εξηγούν περαιτέρω οι ανακριτές) δεν προέκυψε καμία ψυχική διαταραχή της γυναίκας τόσο πριν όσο και μετά τις δολοφονίες, επομένως θεωρείται ότι ενήργησε με πλήρη ικανότητα κατανόησης του τι έκανε και διαύγεια, ενώ αποκαλύφθηκε η ψυχρότητά της και η προσπάθεια εκλογίκευσης των όσων είχε πράξει κατά την οργάνωση της υπεράσπισής της, αφού ανακάλυψε ότι ήταν ύποπτη για τις δύο παιδοκτονίες».

Από την πλευρά της, τον Οκτώβριο, η γυναίκα έγραψε τα εξής στο προφίλ της στο Facebook: «Χωρίς τα παιδιά μου δεν έχω κανένα λόγο να βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο… Πάντα έλεγα ότι δεν θα ήμουν σε θέση να επιβιώσω αν και το δεύτερο παιδί μου έφευγε… Και ήταν αλήθεια… Συνεχίζω μόνο για να προστατεύσω την απέραντη αγάπη που νιώθω για τα παιδιά μου από τις κατηγορίες του εισαγγελέα, γιατί τα παιδιά ήταν «κοσμήματα», η χαρά που έψαχνα όλη μου τη ζωή». Και συνέχισε: «Έχοντας μια ψυχολογικά επιθετική μητέρα, δεν μπορώ καν να διανοηθώ λεκτική βία, πόσο μάλλον σωματική βία, εναντίον οποιουδήποτε ζωντανού όντος, πόσο μάλλον των παιδιών μου!».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ