Στέψη βασιλιά Καρόλου: Η ιστορική τελετή, μύρο, σπαθιά και το στέμμα

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Η ιστορική τελετή, μύρο, σπαθιά και το στέμμα

Πλήθη από όλη τη Βρετανία και τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, στο μεγαλύτερο τελετουργικό γεγονός της Βρετανίας εδώ και επτά δεκαετίες, μια πλούσια επίδειξη μεγαλοπρέπειας που χρονολογείται εδώ και 1.000 χρόνια.

Η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου ολοκληρώθηκε στις τρεις ακριβώς ώρα Ελλάδος, στο βροχερό Λονδίνο.

Ολόκληρη η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου σε ένα βίντεο

Τι έγινε στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου

Μεγάλο μέρος της τελετής περιελάμβανε στοιχεία που ακολουθήθηκαν από τους προγόνους του Καρόλου εδώ και αιώνες. Ο ύμνος της στέψης του Handel "Zadok The Priest" ακούστηκε όπως γίνεται σε κάθε στέψη από το 1727.

Υπήρξαν και νέα στοιχεία, όπως ένας ύμνος που συνέθεσε ο Andrew Lloyd Webber, γνωστός για τις θεατρικές παραστάσεις του στο West End και το Broadway, και μια χορωδία gospel.

Ο Κάρολος ορκίστηκε να κυβερνήσει δίκαια και να υπερασπιστεί την Εκκλησία της Αγγλίας - της οποίας είναι ο επικεφαλής - και ακολούθως μυρώθηκε στα χέρια, το κεφάλι και το στήθος του από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι με αγιασμένο λάδι που καθαγιάστηκε στην Ιερουσαλήμ.

Αφού παρουσιάστηκαν στον Κάρολο τα σύμβολα της μοναρχίας, ο Ουέλμπι τοποθέτησε στο κεφάλι του το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και το εκκλησίασμα φώναξε «God Save The King».

Ο μεγαλύτερος γιος του και διάδοχός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, τού απέτισε φόρο τιμής, γονατίζοντας μπροστά στον πατέρα του και υποσχόμενος την αφοσίωσή του ως «ο πιστός σας άνθρωπος της ζωής και του σώματος».

Ο Ουέλμπι κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται στο Αββαείο και σε όλη τη χώρα να ορκιστούν πίστη στον Κάρολο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ