Ταϊλάνδη: Άλλη μία καλή μέρα ζητούν οι δύτες από τον «θεό της βροχής»

Ταϊλάνδη: Άλλη μία καλή μέρα ζητούν οι δύτες από τον «θεό της βροχής»

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η τρίτη φάση απεγκλωβισμού και των τελευταίων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους από τα έγκατα της σπηλιάς στην Ταϊλάνδη. Οι δύο προηγούμενες επιχείρησεις ήταν απολύτως επιτυχημένες, με αποτέλεσμα να βγουν από τη σπηλιά τα οκτώ παιδιά. Μάλιστα η δεύτερη μέρα κύλησε με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.

Τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι πιο δύσκολα την Τρίτη, καθώς οι βροχές έκαναν την εμφάνισή τους και απειλούν με άνοδο των υδάτων στο σκοτεινό πέρασμα από το οποίο καλούνται να περάσουν δύτες και μικρά παιδιά. Ο Ταϊλανδός υπεύθυνος για την όλη επιχείρηση ζήτησε από τον «θεό της βροχής» να δώσει στους διασώστες άλλη μία καλή μέρα.

Όπως φαίνεται, στη σπηλιά παραμένει ο 25χρονος προπονητής μαζί με το μικρότερο σε ηλικία παιδί, μόλις 11 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα μπήκε στη σπηλιά στις 23 Ιουνίου και χρειάστηκε να περάσουν δέκα μέρες έως ότου εντοπιστούν.

 YN 2018 07 10 07.55.20

Η επιχείρηση διάσωσης είναι πραγματικά τεράστια: Σχεδόν 100 άτομα από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν στην προσπάθεια. Τον πρώτο λόγο ασφαλώς έχουν οι Αρχές και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης, ενώ μεγάλη είναι η συνεισφορά της Αυστραλίας. Κάθε παιδί φορά full face μάσκα και στολή κατάδυσης και καθοδηγείται στο στενό πέρασμα από δύο δύτες. Ο ένας που πηγαίνει μπροστά κρατά την φιάλη οξυγόνου, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής κρατιούνται όλοι από ένα σκοινί. 

 YN 2018 07 10 07.55.25

Σε σχέση με τα παιδιά που βγήκαν ήδη: τα πρώτα τέσσερα αγόρια είδαν τους γονείς τους, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα τους δουν σήμερα. Πάντως, θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για περίπου 10 ακόμα μέρες, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την πρόσκληση του προέδρου της FIFA να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ. Όλα τα παιδιά που βγήκαν είναι μεταξύ 12 και 16 ετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ