Τουρκία:πατέρας και γιός μαζί στη ζωή και στο θάνατο...

fathersonready

Περισσεύουν τα δάκρυα και ο πόνος των συγγενών για τους 284 ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο Σόσα της Τουρκίας.Ωστόσο το γύρο του κόσμου κάνει η συγκινητική ιστορία ενός πατέρα ανθρακωρύχου που μετά την έκρηξη στο ορυχείο και ενώ όσοι δεν είχαν εγκλωβιστεί έφευγαν , εκείνος κατέβηκε στα έγκατα της γής , να βρεί το γιό του...

Ο 43χρονος Huseyin Avkas αν και είχε συνταξιοδοτηθεί από το ανθρακωρυχείο της Σόμα συνέχιζε να δουλεύει. Ο 19χρονος γιος του Ferhat αλλά και ο μεγαλύτερος Fatih ακολούθησαν το επάγγελμα του πατέρα τους και δούλευαν και αυτοί στο ορυχείο.

Όμως την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος ο Huseyin και ο Ferhat έφυγαν από το σπίτι μαζί, εκτός από τον πρωτότοκο Fatih, ο οποίος ήταν άρρωστος.

Στο Σόμα, ο Huseyin Avkas ήταν ο «αρχηγός» μιας ομάδας 60 αντρών, κυρίως νέων, οι οποίοι μόλις είχαν πιάσει δουλειά εκεί. Κάποια στιγμή ο Huseyin απομακρύνθηκε από την ομάδα του για να πάρει ένα τηλέφωνο, ενώ ο γιος του και οι άντρες του ήταν εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.

Τότε δυστυχώς συνέβη το μοιραίο. Ο Huseyin αμέσως κατάλαβε ότι συνέβη κάτι πολύ σοβαρό, παρόλα αυτά προς έκπληξη όλων και ενώ όλοι έβγαιναν σιγά σιγά από την επιφάνεια αυτός άρχισε να κατεβαίνει πίσω στο ορυχείο.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη μετά. Κανείς δεν ξέρει ποιες ήταν οι τελευταίες τους κουβέντες. Ο Huseyin όμως κατάφερε να βρει το γιο του και να τον αγκαλιάσει για τελευταία φορά. Αυτόπτης μάρτυρας ένας διασώστης που τους βρήκε αγκαλιά νεκρούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ