ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Προ των πυλών είναι 700 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΦΚΑ εντός του 2024. Η πρώτη δόση προσλήψεων πραγματοποιείται μέσω συνεργασίας ΕΦΚΑ με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και προβλέπει την κάλυψη 150 θέσεων από μακροχρόνια άνεργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για διάστημα 12 μηνών, θα εκπαιδευτούν, θα ενσωματωθούν στο φορέα και θα κατανεμηθούν τόσο σε κεντρικές υπηρεσία όσο και σε υποκαταστήματα.

Υψηλόβαθμα στελέχη του ταμείου επισημαίνουν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση 90 συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το προηγούμενο διάστημα.

Το πρόγραμμα έχει δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

Εν τω μεταξύ ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ήδη στα… σκαριά την πρόσληψη 550 μόνιμων μέσω του διαγωνισμού που έχει υλοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν ότι οι 550 μόνιμοι θα ενταχθούν στο υπερταμείου ασφάλισης μέχρι τα τέλος του 2024.

Αξίζει να επισημανθεί ότι από την ίδρυση του ΕΦΚΑ, δηλαδή από το 2017, μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση περίπου 900 υπάλληλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από προσωπικό με ειδικότητα διοικητικού-οικονομικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ κάποιες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από αρχιτέκτονες μηχανικούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, μηχανολόγους μηχανικούς και πολιτικούς μηχανικούς ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την ψηφιοποίηση του φορέα, αρκετές θέσεις θα καλυφθούν από στελέχη πληροφορικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ