Για την Παρασκευή μετατέθηκε η απόφαση για τη δόση

Για την Παρασκευή μετατέθηκε η απόφαση για τη δόση

Για την Παρασκευή μετατέθηκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση ενός μικρού μέρους των προαπαιτούμενων δράσεων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ESM, συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα, τα οποία αφορούσαν κατά κύριο λόγο, τις νομικές διώξεις εις βάρος των τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, εξετάστηκε ο ρυθμός υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων που έχουν τεθεί από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Ο ESM ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τάχιστα τα εκκρεμή ζητήματα» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Μηχανισμός, αναβάλλοντας προς ώρας την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Ως αποτέλεσμα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ όρισε για την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, τη νέα συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου, όπου θα εξεταστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η έγκριση της καταβολής των χρημάτων.

Την ίδια ώρα, η σημερινή συνεδρίαση του ESM, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, ενέκρινε το συμπληρωματικό μνημόνιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

 

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ;

Είναι δύο υπουργικές αποφάσεις, όχι πολιτικές, αλλά με τεχνικά ζητήματα. Η μία αφορά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και η άλλη στους μηχανικούς (απελευθέρωση επαγγέλματος). Το θέμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχει λυθεί και το θέμα του ΝΣΚ δεν είναι για τώρα και δεν το ζητεί το ΔΝΤ.

«Οι διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM» αναφέρει η χαρακτηριστική η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ESM (δηλαδή των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης) θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Τσακαλώτος: Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εκταμιευθεί την Παρασκευή

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Είμαι 100% σίγουρος ότι θα εγκριθεί την Παρασκευή η εκταμίευση της δόσης. Δεν θα σας το έλεγα αυτό εάν δεν ήμουν σίγουρος 100%».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ