ΕΕ: Η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από την 1η Ιανουαρίου

ΕΕ: Η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από την 1η Ιανουαρίου

H υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο επιλέχθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο Γερμανός Βέρνερ Χόγιερ, ολοκληρώνει τη θητεία του στο τέλος του έτους, έπειτα από δύο εξαετείς θητείες.

Μια γυναίκα στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Την είδηση ανακοίνωσε μέσω του «Χ» ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Βανσάν Βαν Πέντεγκεμ, ο οποίος ηγείται των συζητήσεων μεταξύ των κρατών μελών: «Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφωνούν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Νάντια Καλβίνο. Η ΕΤΕπ αποτελεί βασικό μέσο για την επίτευξη των στόχων πολιτικής της ΕΕ. Η Νάντια Καλβίνο διαθέτει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τη διαχείριση της μεγαλύτερης πολυμερούς τράπεζας στον κόσμο, διοχετεύοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις και υποστηρίζοντας επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης».

Ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στο «Χ»: «Συγχαρητήρια, Νάντια Καλβίνο, για την υποστήριξη από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να αναλάβεις την προεδρία της ΕΤΕπ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά μαζί σου στον νέο σου ρόλο, για να φέρεις τις επενδύσεις που χρειαζόμαστε, με σκοπό μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ