Πόσο είναι το πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης

Πόσο είναι το πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης

Μέχρι τις 17 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, μετά την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση αυτή, να σημειωθεί ότι δεν αλλάζει τις ημερομηνίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από τις δηλώσεις. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, στο τέλος Ιουλίου, στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Νοεμβρίου.

Με γνώμονα αυτά τα δεδομένα, ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί σε περίπτωση που υποβάλουν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Αναλυτικά, τα πρόστιμα είναι τα εξής:

-100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

-250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που έχουν απλογραφικά βιβλία, δηλαδή όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα.

-500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, δηλαδή έχει εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σημειώνεται, ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου επιβάλλονται προσαυξήσεις με επιτόκιο 0,73%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόστιμα επιβάλλονται και όταν υποβάλλονται εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ