Σύνοδος Κορυφής: Απομακρύνεται το σενάριο επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Σύνοδος Κορυφής: Απομακρύνεται το σενάριο επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Με χαμηλό των πήχη των προσδοκιών θα ξεκινήσει αύριο η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει διχασμός στους τρόπους εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας.

Οι προσδοκίες για μία ουσιαστική λύση είναι χαμηλές και αυτό προκαλεί ανησυχία τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η πρόταση για κοινή αγορά φυσικού αερίου φαίνεται να έχει ομοφωνία, ενώ όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τα νοικοκυριά.

Η Κομισιόν έχει προτείνει ένα προσωρινό μηχανισμό επιβολής ανώτατων ορίων στο ολλανδικό χρηματιστήριο φυσικού αερίου, αλλά θα πρέπει να καθοριστούν από τους ηγέτες οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές διαπραγματεύσεις προβλέπονται δύσκολες.

Το πλαφόν στο φυσικό αέριο, που είχε ζητήσει η Ελλάδα και άλλα 16 κράτη, θα προταθεί μόνο ως ύστατη λύση, καθώς η Γερμανία και η Ολλανδία επιμένουν στο «όχι».

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως όλα θα εξαρτηθούν από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, εάν δηλαδή ο φετινός χειμώνας είναι ήπιος, τότε η ζήτηση θα πέσει, άρα και οι τιμές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ