Χρυσοχοΐδης: Από τις 25 Απριλίου μπαίνει σε λειτουργία το «10201» για την παραβατικότητα ανηλίκων

Χρυσοχοΐδης: Από τις 25 Απριλίου μπαίνει σε λειτουργία το «10201» για την παραβατικότητα ανηλίκων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ανέφερε πως από τις 25 Απριλίου βγαίνει σε πανελλαδική λειτουργία ο πενταψήφιος αριθμός στον οποίο θα μπορεί να καταγγελθεί η παραβατικότητα ανηλίκων.

«Στις 25 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία πανελλαδικά το πενταψήφιο νούμερο 10201, μέσω του οποίου γονείς και παιδιά θα μπορούν να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά που συμβαίνουν εκείνη την ώρα αλλά και περιστατικά που συμβαίνουν σε κάποια γειτονιά συστηματικά», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή στο κινητό, μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν, συμπληρώνοντας σε μία φόρμα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να ενημερώνουν την αστυνομία για κάτι παραβατικό που πέφτει στην αντίληψή τους.

Επίσης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως μόνο χθες καταγγέλθηκαν άλλα 108 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ έγιναν 69 συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφερόμενος στη νεανική παραβατικότητα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι μέσα σε μόλις δύο μήνες «είχαμε 700 συλλήψεις νέων».

Χρυσοχοΐδης: «Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη το σύστημα αξιολόγησης, αλλά αυτό θα αλλάξει»

Αναφερόμενος στο σύστημα αξιολόγησης των αστυνομικών, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν γίνεται αξιολόγηση, προαναγγέλλοντας, ωστόσο, ότι «αυτό θα αλλάξει ριζικά», σημειώνοντας πως αστυνομικοί που θα κρίνονται ακατάλληλοι «θα λαμβάνονται μέτρα» γι’ αυτούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ