Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά το Πεκίνο, μπαράζ διπλωματικών επαφών με φόντο τον πόλεμο στο Ισραήλ - Πάει Βερολίνο, Λονδίνο, Ντουμπάι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά το Πεκίνο, μπαράζ διπλωματικών επαφών με φόντο τον πόλεμο στο Ισραήλ - Πάει Βερολίνο, Λονδίνο, Ντουμπάι

Από την Κίνα επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε υψηλές συναντήσεις στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Τζάο Λετζί.

Πρόκειται για ένα ταξίδι υψηλής συμβολικής σημασίας, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους δυτικούς ηγέτες που είχε επαφές με το σύνολο της κινεζικής ηγεσίας, μετά τη φονική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και το ξέσπασμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η διεθνής δραστηριοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο φόντο και της αναταραχής στην ευρύτερη περίμετρό μας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δεν σταματά στο Πεκίνο, αλλά αναμένεται να ενταθεί έως το τέλος του χρόνου.

Στα μέσα Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο

Στα μέσα Νοέμβριου και συγκεκριμένα στις 13 και 14 του μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο, όπου θα έχει σημαντικές επαφές τόσο με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Δέκα ημέρες αργότερα θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου μεταξύ άλλων θα έχει και την πρώτη συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.

Αρχές Δεκεμβρίου θα μεταβεί στο Ντουμπάι για να συμμετάσχει στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP), ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για μία πολύ σημαντική, όπως αναμένεται, Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με επείγουσες οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, εξάλλου, στις 7 Δεκεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υποδεχθεί στη Θεσσαλονίκη τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου Ανώτα του Συμβουλίου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, στο πλαίσιο της εν εξελίξει ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ