Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε το ανεύθυνο νομοσχέδιό σας

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα ψηφίσουμε το ανεύθυνο νομοσχέδιό σας

Ως μία ανθρώπινη υπόθεση αλλά και ως αναγνώριση ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισε την συζήτηση που γίνεται στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας την θέση της παράταξής του στο θέμα των ατομικών δικαιωμάτων. «Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού και πολίτες με μειωμένα δικαιώματα» ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Είναι τουλάχιστον κωμικό να έρχεστε στη Βουλή και να μας παραδίδεται μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα ψευτομαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕΛ. Στον Πάνο Καμμένο, στον παρτενέρ σας, που παριστάνει ότι είστε μια ομοιογενής κυβέρνηση, αν και βλέπω ότι δεν τους πείσατε όλους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η αναγνώριση ταυτότητας φύλου αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι. Η παράταξή μας έχει αποδείξει την έμπρακτη συμπαράστασή της σε θέματα που αφορούν τέτοια ζητήματα. Είμαστε η παράταξη που με διαρκείς νομοθετικές παρεμβάσεις φέραμε στη Βουλή την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης σε κάθε πολίτη».  
 
Πρόχειρο και ανεύθυνο το νομοσχέδιο
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ποιο θα είναι το κέρδος από αυτό το νομοσχέδιο. «Θα υπάρξουν να υπάρχουν τα προβλήματα αυτά; Θα πάψουν να υπάρχουν αυτά τα άτομα, το μπούλινγκ που υφίσταται; Αν υπήρχε με υπεύθυνη ενημέρωση του κόσμου, αν ήταν γνωστή η άποψη της επιστήμης το νομοσχέδιο αυτό σήμερα δεν θα ήταν ούτε πρόχειρο, ούτε ανεύθυνο. Η κυβέρνηση νομοθετεί και πάλι επιδιώκοντας να προβοκάρει την θέση της Εκκλησίας. Το πραγματικό κίνητρο της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι να αναπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και η οποία περιλαμβάνει τομείς που πρέπει να διασφαλιστούν όπως το θέμα της ηλικίας και της εχεμύθειας: «Δεν πρέπει να είναι μια στιγμιαία πράξη η αλλαγή ταυτότητας φύλου. Πρέπει να σέβεται την επιλογή του προσώπου και να εγγυάται συνθήκες απόλυτης εχεμύθειας.  Και να προλαμβάνει τυχόν επιπτώσεις σε τρίτα άτομα που έχουν άμεση σχέση με τον αιτούνται. Για μια τέτοια μείζονα απόφαση ζωής απαιτείται ωριμότητα που μόνο η ηλικία μπορεί να εξασφαλίσει».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πολλές σημεία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης τα οποία δεν διασφαλίζουν όσα αναφέρει η επιστημονική κοινότητα για την σημαντική αυτή απόφαση στην ζωή ενός ανθρώπου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και προχειρότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ