Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα πάρει ότι της δώσουν γιατί είναι απλώς θεατής [video]

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα πάρει ότι της δώσουν γιατί είναι απλώς θεατής [video]

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη σύσκεψη τομεαρχών του κόμματος του. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία σημειώνοντας ότι " η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου επικρατεί απογοήτευση γιατί η κοινωνία βλέπει ότι οι θυσίες της δεν έχουν αποτέλεσμα. Η απαισιοδοξία κυριαρχεί γιατί κανείς δεν περιμένει κάτι καλύτερο".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγώντας τα όσα είπε επεσήμανε ότι "η αβεβαιότητα συνεχίζει γιατί τίποτα δεν έχει κλείσει στο Eurogroup και έρχονται τα προαπαιτούμενα με τροπολογίες στη Bουλή ενώ η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χθεσινή του συνάντηση με χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα υποστηρίζοντας ότι "χθες είχα την ευκαιρία να συναντήσω ανθρώπους του μεροκάματου, είδα εργαζόμενους σε σουπερμάρκετ. Αυτή είναι η άλλη όψη της αγοράς εργασίας που είναι μια ζούγκλα".

"Η κυβέρνηση διέψευσε ανεδαφικές υποσχέσεις. Ψήφισε μέτρα λιτότητας έχει κλειστεί στα τείχη της. Δεν έχει επαφή με την κοινωνία.  H Ελλάδα που βρίσκεται έξω από τα σιδηρόφρακτα τείχη της κυβέρνησης πρέπει να είναι η έγνοια μας να την ακούσουμε και να της δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη δήλωσε ότι  "αν θα έβαζε ο Τσίπρας γραβάτα θα ήταν ανέκδοτο, αφού  αν η χώρα δε ζούσε μια τραγωδία". Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές υποστήριξε ότι " η κυβέρνηση θα πάρει ο,τι της δώσουν γιατί είναι απλώς θεατής. Την ενδιαφέρει μόνο η παραμονή της στην εξουσία".   Ακόμη ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει μνημόνιο αντιμνημόνιο και μόνο διαχωρισμός είναι ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια. "Σας υπενθυμίζω τα λόγια του πρωθυπουργού πέρσι το φθινόπωρο είχε ορίσει τρεις στόχους: Κλείσιμο αξιολόγησης , χρέος και ποσοτική χαλάρωση. Η κυβέρνηση τελικά έχασε και τους τρεις . Τώρα πάει να κλείσει η αξιολόγηση με νέα μέτρα" συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές και για τους δανειστές δηλώνοντας ότι " δεν ενδιαφέρονται οι εταίροι για το πως περνούν οι Έλληνες, αλλά για τα δικά τους συμφέροντα και πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους". Για το θέμα της συναίνεσης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε "μιλάει η κυβέρνηση για συναίνεση ενώ συγχρόνως βάζει ...φιτιλιές σε άλλους τομείς όπως στην παιδεία. Το σχέδιο  νόμου για την παιδεία είναι βήμα προς τα πίσω. Είναι ανατριχιαστικές οι δήλωσης του Υπουργού Παιδείας. Τί πράγματα είναι αυτά;".

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και η κυβέρνηση έχει εξαντληθεί . Ένας ακόμα χειμώνας χάθηκε χωρίς λύση για το χρέος".  Ενώ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές καλώντας " τον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει την ευκαιρία στους  πολίτες να αποφασίσουν".

https://www.youtube.com/watch?v=YpnTKtJRnts

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ