Με 176 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Με 176 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Οι προωθούμενες διατάξεις εξασφάλισαν ευρύτατη στήριξη πέντε κοινοβουλευτικών ομάδων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας).

Ειδικότερα, ψήφισαν 254 βουλευτές. Ναι ψήφισαν 176 βουλευτές, όχι 76, παρών 2, ενώ 46 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

Από τη ΝΔ, περιορίστηκαν οι διαρροές και «ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, 20 «όχι» ενώ υπήρξαν και 31 αποχές. Σημειώνεται ότι η αρχική εκτίμηση ήταν για πάνω από 30 «όχι». Από τα κυβερνητικά στελέχη απέιχαν οι Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας, Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός Οικογένειας, Γιάννης Μπούγας, υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι με το νομοσχέδιο και την ψήφισή του, «αποδίδεται δικαιοσύνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου».

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαπολύσει πυρά κατά του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι είναι επικίνδυνο, δεν είναι υποχρεωτικό και δεν έπρεπε να το φέρει η παράταξη της ΝΔ και ότι θα το καταψηφίσει

Όσο διεξάγονταν η συζήτηση, στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ο Γ. Καπουτζίδης, ο Φ. Σεργουλόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αλλά και εκτός Βουλής ήταν παρατεταγμένοι υπέρμαχοι αλλά και επικριτές του, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και θρησκευόμενοι που κρατούσαν σταυρούς και εικόνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ