Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Ευρωομόλογο αποκλειστικά και μόνο για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Ευρωομόλογο αποκλειστικά και μόνο για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες πρότεινε την έκδοση ευρωομολόγου αποκλειστικά για την αμυντική θωράκιση της ΕΕ.

«Η Ευρώπη να μπορέσει να εκδώσει ευρωομόλογα που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αμυντική της θωράκιση. Έχει έρθει η ώρα πια να μπορέσουμε να περιβάλλουμε με περιεχόμενο ουσιαστικό την ανάγκη της Ευρώπης να διασφαλίσει την άμυνα και την ασφάλεια. Και ελπίζω σε αυτό το ευρωπαϊκό συμβούλιο να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη Γάζα ευχήθηκε η Σύνοδος Κορυφής να καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, ενώ επανέλαβε πως η Ελλάδα ζητά επίμονα κατάπαυση του πυρός συνοδευόμενη από την απελευθέρωση ομήρων. «Πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που αποθαρρύνουν το Ισραήλ να επιτεθεί στη Ράφα. Η Ελλάδα είναι σταθερά ταγμένη στην επίλυση μέσω της λύσης των δύο κρατών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί θα συζητηθούν θέματα για τον πρωτογενή τομέα που αφορούν τους αγρότες. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «το ΕΛΚ είναι η ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια που θα βάλει φρένο στα υπερβολικά φιλόδοξα σχέδια κάποιων για πράσινη μετάβαση που θα ζημιώσει τους αγρότες μας. Θα τους βοηθήσουμε να κάνουν πράξη την πράσινη μετάβαση αλλά με ρυθμό που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα εισοδήματά τους».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συζήτηση για την Τουρκία είπε: «Για την Τουρκία θα υπάρξει συζήτηση και νομίζω θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που θα αποτυπώνουν το υφιστάμενο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ