Ευρωεκλογές: Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Ευρωεκλογές: Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Το πλήρες ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάσε ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ωδείο ΑΘηνών.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους 42 υποψηφίους για την «μάχη» του Ευρωκοινοβουλίου, με το όνομα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, να είναι ένα από αυτά που περιλαμβάνονται.

Σημειώνεται ότι στις 42 θέσεις για τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας στο Ωδείο Αθηνών υπήρχε μία κενή θέση για τον Φρέντι Μπελέρη. Τελευταίος στην αίθουσα του Ωδείου Αθήνων μπήκε ο Πέτρος Μπελέρης, συνοδεύομενος από τον Σταύρο Παπασταύρου που είχε διαδραματίσει εξ αρχής ενεργό ρόλο για την υποψηφιότητα του πατέρα του.

YN 2024 04 15 20.29.03

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών:

  1. Αβραμίδου Σεραφίνα
  2. Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
  3. Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
  4. Αυτιάς Γεώργιος
  5. Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
  6. Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
  7. Δάκης Γεώργιος
  8. Δεκόλης Ιωάννης
  9. Δήμας Πύρρος
  10. Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
  11. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
  12. Ζαμπούκας Ανδρέας
  13. Καρανικόλας Σπυρίδων
  14. Καραχάλιος Θεόφιλος
  15. Κατσαούνης Δημήτριος
  16. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
  17. Κοντοζαμάνης Βασίλειος
  18. Κουρή - Καλλέργη Όλγα
  19. Κουτσουπιά Μαρία - Ωραιοζήλη
  20. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
  21. Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
  22. Μεϊμαράκης Ευάγγελος - Βασίλειος
  23. Μελέτη Ελεονώρα
  24. Μουρούτης Γεώργιος
  25. Μπελέρης Διονύσιος - Φρέντης
  26. Μπλιούμης Γεώργιος
  27. Ναούμης Νικόλαος
  28. Ομράν - Κουκουβιτάκης Ταμέρ - Ορέστης
  29. Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
  30. Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
  31. Ρογδάκη Άννα - Μαρία
  32. Σακελλάρης Βασίλειος
  33. Σέρμπος Σωτήριος
  34. Σούλογλου Νουρτζάν
  35. Σπυράκη Μαρία
  36. Στέφος Νικόλαος
  37. Τρακατέλλη Λυδία - Αντωνία
  38. Τσιόδρας Δημήτριος
  39. Τσουχαντάρης Αθανάσιος
  40. Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
  41. Χριστοπούλου Παναγιώτα - Νιόβη
  42. Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Παρακολουθήστε εδώ την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων:

Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και η ΝΔ σε αυτές πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς βάλαμε και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και εμείς σταθερά φέρνουμε την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη.

Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και η Ευρώπη προσπαθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε έναν κόσμο που αλλάζει. Ψηφίζουμε για μια ισχυρή ΝΔ, για να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να δίνουμε μεγάλες μάχες, όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη πενταετία. Μάχες που κερδίσαμε και μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης σε χώρα που μιλά με αξιοπιστία για τα δικά της και τα ευρωπαϊκά προβλήματα, είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

«Ποιον θέλουμε ισχυρό, να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στo δημογραφικό, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο ελληνική πρόκληση και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές», ενώ τόνισε:

«Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτά που έχουμε κάνει εδώ και εννέα μήνες: έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το μισό μας οικονομικό πρόγραμμα, σπάσαμε επιτέλους το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, αυξήσαμε μισθούς και συντάξεις, δρομολογούμε επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, κάναμε τη σημαντική μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου. Έχουμε εκπροσώπηση από 111 χώρες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για την ενδοοικογενειακή βία και το bullying, μέσα σε 9 μήνες. «Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα κάνουμε σε 4 χρόνια, όταν οι πολίτες δώσουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές» σημείωσε.

«Στην άλλη μεριά υπάρχει μόνο μια εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση. «Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση, δεν είναι εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά, να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο, να δούμε τη μεγάλη εικόνα, ειδικά σε μια εποχή που τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Αυτές οι εκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027».

Μπελέρης: «Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική, αλλά για τη Δημοκρατία»

Σε ηχογραφημένο μήνυμά του, ο Φρέντη Μπελέρης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που του προσέφερε την ευκαιρία να είναι υποψήφιος, αλλά κυρίως για την αμέριστη στήριξη που του προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που είναι φυλακισμένος.

Και διεμήνυσε: «Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους [...] Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους».

«Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέληξε ο Φρέντη Μπελέρης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ