Reuters: Ένα νομοσχέδιο προκαλεί ρωγμές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Reuters: Ένα νομοσχέδιο προκαλεί ρωγμές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στις αντιδράσεις που προκαλεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου από τα 15 χρόνια αναφέρεται ρεπορτάζ του Reuters λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή.

Το πρακτορείο στέκεται ιδιαίτερα στο ηλικιακό όριο των 15 ετών, που αποτελεί το κύριο πεδίο αντιπαράθεσης προκαλώντας «ρωγμές στην κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

«Οι εταίροι του, οι δεξιοί Ανεξάρτητοι Ελληνες δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου εκτός εάν το ηλικιακό όριο αλλάξει στα 17 έτη. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου λένε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πως ακόμη δεν αναγνωρίζει πλήρως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει λόγο για έναν νόμο που έγινε δεκτός «με ενθουσιασμό από τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αλλά ταυτόχρονα «ανέδειξε το πολιτικό χάσμα και τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας».

«Το νομοσχέδιο, το οποίο έφερε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη, αναφέρει ότι η νομική αλλαγή του φύλου είναι προσωπική επιλογή και δεν πρέπει να εξαρτάται από ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες ή επεμβάσεις που είναι όλες προαιρετικές» τονίζει το Reuters.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία, που έχει μεγάλη επιρροή, το έχει κατακρίνει ως ανήθικο, ενώ οι ακροδεξιοί αποκαλούν το νομοσχέδιο “τερατούργημα”. Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν νομική αλλαγή φύλου δύο φορές και πως οι αιτούντες δεν πρέπει να είναι παντρεμένοι. Ενα δικαστήριο θα κρίνει το αίτημά του» προσθέτει το δημοσίευμα.
 
 YN 2017 10 10 07.46.28

Το Reuters κάνει μνεία, επίσης, και σε δηλώσεις διαδηλωτών από το Σύνταγμα. «Περιμένω με ανυπομονησία! Τη στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα αλλάξω το φύλο μου» είπε η Ραφαέλα, συμπληρώνοντας ότι περιμένει αυτή τη στιγμή εδώ και 27 χρόνια.

«Τα ειρωνικά βλέμματα και οι κοροϊδίες όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι η ταυτότητά μου δεν έχει σχέση με την εξωτερική μου εμφάνιση θα σταματήσουν» συμπλήρωσε η ίδια, που, όπως τονίζει το πρακτορείο, ήταν καλυμμένη με μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου -το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ