Σαμαράς: Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες αλλά να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο

Σαμαράς: Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες αλλά να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο

Σήμερα δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες αλλά να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο. Την χυδαία και άθλια μεθόδευση τις πολιτικές σκοπιμότητες και τους αυτουργούς. Δεν ήρθα να απολογηθώ αλλά να καταγγείλω. Θα ήταν φυσιολογικό να νιώθω θυμό. Δεν νιώθω θυμό αλλά βαθιά ανησυχία για το που οδεύει η χώρα και η αλτρουιστική μου άποψη να σωθεί η χώρα.

Θέλω να προειδοποιήσω την εθνική αντιπροσωπεία για 2 μεγάλους κινδύνους: όταν αποδειχθεί ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο και οι κατηγορίες συκοφαντικές θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο στήθηκε. Κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να στήνει σκευωρίες για να εξοντώνει τους αντιπάλους της. Αν βάζουμε ανώνυμους δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν υπουργούς και πρην πρωθυπουργούς με σαθρές κατηγορίες του τύπου «άκουσα» και «νομίζω» τότε που βρισκόμαστε; Αν αυτό γίνεται εις βάρος πολιτικών αυτό γιατι να μην επεκταθεί και στους απλούς πολίτες. Τότε θα έοχυμε γενικευμένο λασποπόλεμο και κανείς δεν θα νιώθει ασφαλείς. Κυρίως οι αθώοι γιατί από αυτό τον πόλεμο δεν έχουν να ανησυχούν οι αθώοι.

«Μας λένε κι από πάνω πως πρέπει εμείς να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε ελέφαντες» είπε αναφέροντας πως «κατηγορούν εμάς που κόψαμε την φαρμακευτική δαπάνη αυτοί που, όταν ψηφίζαμε τα μέτρα για να καταπολεμήσουμε τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο του φαρμάκου, τα καταψήφιζαν»

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επαφές για τις δικές του επαφές με εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχανίων. Συγκεκριμένα ανέφερε πως σε δημόσια εκδήλωση «ο Φρουζής τον Οκτώβριο του 2013 είχε αποκαλέσει "ανάλγητη" την πολιτική μου για το φάρμακο. Δίπλα του καθόταν ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο νυν υπουργός, Ανδρέας Ξανθός. Τα πήρατε τότε ποτε; Ήρθαν βαλίτσες σε εσας; Και συναντιόσασταν μαζί τους και αφού γίνατε κυβέρνηση; Τα παίρνατε τότε;».

«Όταν ψηφίζαμε το clawback, το rebate, όταν ψηφίζαμε μέτρα που μείωσαν τη δημόσια σπατάλη κατά 63% για το φάρμακο, ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταψήφιζε όλα και στήριζε ανοιχτά τους φαρμακοβιομήχανους».

«Προειδοποιώ τη Βουλή ότι στο μέλλον με αυτές τις νοοτροπίες κανείς δεν θα χτυπήσει τη διαφθορά γιατί θα ξέρει οτι θα βρεί και τον μπελά του μετά».

«Η Νοβαρτις, το 2014, είχε ζημιές 5,9 εκατομμύρια» τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ίδια εταιρεία σημείωσε 19,9 εκατομμύρια κέρδη.

Ο Αντώνης Σαμαράς διερωτήθηκε επίσης σε ποιά πρόσωπα και ποιούς λογαριασμούς είχε «σκοντάψει» η έρευνα της προκατόχου της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου. 

«Τον Δεκέμβριο του 2017 έγινε η πρώτη αναφορά εναντίον μου» είπε, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του δημοσιογράφου κι εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη. «Που το ήξεραν; Είχαν το κληρονομικό χάρισμα; Πήγαν σε χαρτορίχτρες; Να σας πω εγώ που το ήξεραν. Το έστησαν...Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά άρχισαν να το διαφημίζουν κι ύστερα μπήκαν κι οι ηθοποιοί. Δεν ψάχνατε τους ενόχους. Τους επιλέξατε νωρίτερα εσείς οι ίδιοι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ