Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ -Στο τραπέζι και η τουρκική προκλητικότητα

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ -Στο τραπέζι και η τουρκική προκλητικότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην οποία συμμετέχει και ο Νίκος Δένδιας, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει το έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Το tweet του ελληνικού ΥΠΕΞ για το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

 

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1294272544065847296?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1294272544065847296%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fpolitiki%2Fse-exelixi-i-synedriasi-ton-ypex-tis-ee-sto-trapezi-kai-i-toyrkiki-proklitikotita

 

 

Χάικο Μάας: Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν

Πριν το συμβούλιο των υπουργών ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, ανέφερε: «Θα μιλήσουμε και για την ένταση στην Αν. Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. Οι προκλήσεις πρέπει να σταματήσουν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική λύση μέσω ενός άμεσου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών».

Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ προκλήσεων, με χαρακτηριστικές τις ατάκες Ερντογάν χθες, ο οποίος άφησε πολλά ερωτήματα με μία ακατανόητη δήλωση που έκανε. «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο ''Oruc Reis'', αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ ήταν η εξής: «Σχετικά με ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας στην Αυστρία θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS