Τα... νέα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα... νέα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιαπωνία θα εξετάσει διάφορες επιλογές, όπως η ύπαρξη λιγότερων θεατών και η υποχρεωτική εξέταση για κορονοϊό για «πιο απλούς» Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, προκειμένου να αποφευχθεί η ακύρωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Yomiuri.

Ο Τζον Κόατες, πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε ότι «η έλλειψη άμυνας» εναντίον του κορονοϊού αποτελεί απειλή τους Αγώνες και οι διοργανωτές θα πρέπεινα αρχίσουν να σχεδιάζουν για «πολύ διαφορετικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες εάν υπήρχαν δεν υπάρχουν σημεία εξάλειψης του κορονοϊού.

Η Yomiuri, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης και της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε ότι οι εξετάσεις PCR (Polymerase chain reaction) θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους θεατές - εκτός από αθλητές και προσωπικό - και ο περιορισμός της κίνησης μέσα και έξω από το χωριό αθλητών, είναι μεταξύ των επιλογών που συζητούν η Ιαπωνία με τη ΔΟΕ.

Σχετική συνέντευξη Τύπου, αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters, αργότερα σήμερα από την οργανωτική επιτροπή.

Η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση τον Μάρτιο έλαβαν την -άνευ προηγουμένου- απόφαση να μεταθέσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για το 2021, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω καθυστέρησης.

Ο κορονοϊός έχει μολύνει περισσότερα από 6,4 εκατομμύρια ανθρώπους και σκότωσε περίπου 380.000 σε όλο τον κόσμο. Η Ιαπωνία έχει περίπου 17.000 μολύνσεις και 900 γνωστούς θανάτους μέχρι σήμερα.

 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS