Ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως στη Βουλή για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφαση να μην συναινέσουν στις επιλογές των προσώπων.
Υπενθυμίζεται πως η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν νομιμοποιείται ηθικά να κάνει αλλαγές στη Δικαιοσύνη λίγο πριν στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές.

Προσπάθεια Καλογήρου να αποσπάσει το ναι της ΝΔ

Χθες, με επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε παραμονές εκλογές και δεν υπάρχει νομιμοποίηση, επιχείρησε να αποσπάσει την συναίνεση της ΝΔ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τη ΝΔ να συναινέσει στα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, από τα ονόματα όμως που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προεπιλέξει.

Αρνήθηκε η ΝΔ την αντιθεσμική επιλογή

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου, απάντησε αρνητικά και έκανε λόγο για εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να συναινέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα αντιδράσει έντονα από τις σημερινές αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και θα καταγγείλει την κυβέρνηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ