Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχος και στην Ουγγαρία, έφυγε για τους «16» του Conference League [βίντεο]

Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχος και στην Ουγγαρία, έφυγε για τους «16» του Conference League [βίντεο]

Ο Ολυμπιακός, όπως και στο πρώτο ματς, επικράτησε με σκορ 1-0 της Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και προκρίθηκε στους «16» του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, χάνοντας πολλές κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Την πρόκριση «κλείδωσε» ο Ελ Καμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το οποίο κέρδισε ο ίδιος) λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Πλέον, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στρέφει την προσοχή της στην κλήρωση της Παρασκευής, όπου θα μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Με πιο καλό ρυθμό μπήκε η Φερεντσβάρος στο παιχνίδι και τα πρώτα 15 λεπτά είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην εστία του Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός έκτοτε ισορρόπησε στο παιχνίδι και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο.

Στο 26′ έγινε η πρώτη τελική στο στόχο για τους Πειραιώτες. Ο Φορτούνης και ο Ποντένσε εκτέλεσαν χαμηλά το κόρνερ, έγινε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε ύψος και ο Ντιμπούζ μπλόκαρε. Στο 30′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, αλλά η κεφαλιά του Ελ Κααμπί πέρασε πάνω από την εστία. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στο 34′ και το 38′ έχασε μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Φορτούνη και Ποντένσε, με τους δύο να αστοχούν από πλεονεκτική θέση. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που άξιζε στο 45′ αφού ο Μάε έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Γάλλος διαιτητής μέσω του VAR υπέδειξε την παράβαση και ο Ελ Κααμπί με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-0.

Με ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, αλλά το σουτ του Φορτούνη δεν ανησύχησε τον Ντιμπούζ, που μπλόκαρε. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε παγώσει τελείως τον ρυθμό και, παρά τα συνεχή κόρνερ των Ούγγρων, δεν απειλήθηκε καθόλου.

Στο 83′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0. Ο Γιόβετιτς, πλάγια από την εστία, δοκίμασε το πόδι του, αλλά o Ντιμπούζ έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 87′ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, με τον Τσικίνιο, με τον τερματοφύλακα των Ούγγρων να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός κράτησε με ευκολία το προβάδισμα και πανηγύρισε τόσο τη νίκη όσο και την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες του Europa Conference League.

Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1
Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούζ, Γουίνγκο (46′ Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67′ Ραμίρες), Ζακάριασεν (67′ Αλί Μπεν Ρομντάν), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος (86′ Κατόνα), Βάργκα, Κόδρο (46′ Πέσιτς)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90′ +2′ Καρβάλιο), Όρτα (74′ Ιμπόρα), Φορτούνης (74′ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (78′ Γιόβετιτς)

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην κληρωτίδα την Παρασκευή και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενέρμπαχτσε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ