Tι δεν πρέπει να τρώμε για έναν καλό ύπνο

upnos

Μήπως ένας καλός ύπνος είναι για εσάς «όνειρο θερινής νυκτός»; Η λύση στο πρόβλημα πιθανόν να βρίσκεται και στο τι τρώτε ή πίνετε πριν τον ύπνο. Δείτε λοιπόν τι δεν πρέπει να τρώτε ή να πίνετε όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου για να κοιμηθείτε σαν... πουλάκια.

Καφές και μαύρη σοκολάτα

Όλοι γνωρίζουμε κρέαςότι δεν πρέπει να πίνουμε καφέ λίγες ώρες πριν τον ύπνο για ευνόητους λόγους. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ακριβώς το μέχρι πότε μπορούμε να καταναλώσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα έτσι ώστε να καταφέρουμε και να κοιμηθούμε την ώρα που πρέπει. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, η καφεΐνη δεν αποβάλλεται άμεσα όπως πολλοί νομίζουν, αφού 10 ώρες μετά την κατανάλωσή καφέ π.χ, στον οργανισμό μας παραμένει σε ποσοστό 25% ενώ 20 ώρες μετά το ποσοστό πέφτει στο 12,5%. Όσο για τη μαύρη σοκολάτα, περιέχει επίσης καφεΐνη, όση και ένα φλιτζανάκι καφέ. Προφανώς λοιπόν, αν θέλετε να κοιμάστε φυσιολογικά, το απογευματινό καφεδάκι και εκείνες τις μπουκίτσες μαύρης σοκολάτας για τις βραδινές «υπογλυκαιμίες» θα πρέπει να τα ξεχάσετε!

Πηγή: onmed.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ