∆ίδυµο στον «Πήγασο» Σαββίδης – Λαυρεντιάδης

∆ίδυµο στον «Πήγασο» Σαββίδης – Λαυρεντιάδης

Τη δηµιουργία ενός ισχυρού επιχειρηµατικού διδύµου, που θα συγκροτηθεί από τους Ιβάν Σαββίδη και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φαίνεται ότι επιθυµεί το Μέγαρο Μαξίµου. Αν και κανείς δεν επιβεβαιώνει τη σχετική πληροφορία, κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι, στην περίπτωση που θα έπειθαν τον κ. Λαυρεντιάδη να επιστρέψει στα media, η συµµαχία µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ θα δηµιουργούσε τις συνθήκες για την εγκαθίδρυση ενός πολύ ισχυρού οµίλου.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αρκετές κουβέντες, µε το αφεντικό της Alapis να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόµενο να ασχοληθεί µε τα Μέσα Ενηµέρωσης. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν και το ενδεχόµενο της συνεργασίας µε τον οµογενή επιχειρηµατία. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η απόκτηση των τίτλων του «Εθνους» και της «Ηµερησίας» από την εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη, µόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στους παροικούντες την Ιερουσαλήµ των media. Επρόκειτο για µια αναµενόµενη κίνηση, η οποία είχε την ενθάρρυνση τόσο της κυβέρνησης όσο και του υπουργού Αµυνας, Πάνου Καµµένου.

Μετά τις εξελίξεις στον ∆ΟΛ, προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασχοληθεί ενεργά µε το θέµα του πλειστηριασµού στον «Πήγασο». Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, να έχει αλλεπάλληλες επικοινωνίες µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, από τις αρχές της προηγούµενης εβδοµάδας, οπότε άρχισε να κυκλοφορεί ότι υπήρχε πιθανότητα ο κ. Σαββίδης να µη διεκδικήσει τον «Πήγασο», το Μέγαρο Μαξίµου έσπευσε να επικοινωνήσει µαζί του, προτρέποντάς τον να πράξει το ακριβώς αντίθετο. Το προηγούµενο Σαββατοκύριακο υπήρξαν αρκετές συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών µε ανθρώπους του οµογενούς επιχειρηµατία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ενηµερωθεί από τον υπουργό ∆ικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και για τον χρόνο έκδοσης της απόφασης του Πρωτοδικείου σχετικά µε τον πλειστηριασµό του ∆ΟΛ. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο πολιτικός προϊστάµενος της ∆ικαιοσύνης φέρεται να παρείχε τη διαβεβαίωση προς τον κ. Τσίπρα ότι: «Ολα θα πάνε καλά». Πριν αλέκτορα φωνήσαι, εκδόθηκε η απόφαση, που ουσιαστικά επικύρωνε την πράξη του πλειστηριασµού. Η αλήθεια είναι ότι στην κυβέρνηση έδειξαν να αιφνιδιάζονται αρνητικά και έδειχναν να περίµεναν διαφορετικό αποτέλεσµα, παρά γεγονός ότι επρόκειτο περί µιας τυπικής διαδικασίας.

Ετσι, λοιπόν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ασχοληθεί ο ίδιος µε τον πλειστηριασµό των περιουσιακών στοιχείων του «Πήγασου». Στο πλαίσιο αυτό, επικοινώνησε τηλεφωνικά µε τον Ιβάν Σαββίδη, ζητώντας του να συµµετάσχει στη διαδικασία. Από την εξέλιξη των πραγµάτων αποδεικνύεται ότι ο οµογενής επιχειρηµατίας, παρά τις επιφυλάξεις του, αποφάσισε να κάνει το χατίρι στον πρωθυπουργό. Το ερώτηµα που τίθεται σχετίζεται µε την επόµενη µέρα και την επανέκδοση των εντύπων του «Πήγασου». Με βάση τα δεδοµένα που υπάρχουν, ως πιθανότερη εκδοχή θεωρείται τα φύλλα να κυκλοφορήσουν εκ νέου περί τα τέλη Σεπτεµβρίου. Μάλιστα, ως πιθανή οµάδα που θα κληθεί να «τρέξει» τα έντυπα θεωρείται αυτή που σήµερα συµµετέχει στην έκδοση της εφηµερίδας «Νέα Σελίδα» του Ηλία Λιβάνη. Φυσικά, τον πρώτο λόγο σε επίπεδο διευθυντικής οµάδας αναµένεται να έχει ο προερχόµενος από τον ΣΥΡΙΖΑ διευθυντής του «Εθνους» και στενός φίλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη ∆ραγασάκη, δηµοσιογράφος Μπάµπης Παπαδάκης. Από κει και πέρα, δεν αποκλείεται µετά από χρόνια να επιστρέψουν στο Χαλάνδρι οι προερχόµενοι από το «Εθνος» Χρήστος Μαχαίρας και Παναγιώτης Παναγιώτου, που σήµερα διευθύνουν την κυριακάτικη εφηµερίδα του Ηλία Λιβάνη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ