«Ενός κακού μύρια έπονται»

«Ενός κακού μύρια έπονται»

«Ενός κακού μύρια έπονται», το γνωμικό αυτό του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή, αποτυπώνει πλήρως την εικόνα που βιώσαμε στα ελληνικά δικαστήρια με την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή από 3 έτη έως 111 έτη φυλάκισης στους έξι καταδικασθέντες για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που οδήγησαν στο θάνατο 104 πολίτες. Όμως η ποινή που θα πρέπει να εκτιθεί είναι μόνο 5 έτη, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ την ημέρα με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Υπολογίζεται δηλαδή ότι ο καθένας από τους καταδικασθέντες θα κληθεί να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Φλωρίδης, η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στηρίχθηκε στη νομοθεσία του 2019. Αναφερόμενος μάλιστα στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο κ. Φλωρίδης, ανέφερε ότι «με βάση μια νομοθεσία η οποία διαμορφώθηκε το 2019, έναν χρόνο μετά από αυτή τη φοβερή τραγωδία, αυτές οι διατάξεις ήταν ευμενέστερες για τους κατηγορουμένους και το δικαστήριο εφάρμοσε αυτές τις διατάξεις». «Το 2019 αφού όλο αυτό το φοβερό έγκλημα είχε γίνει το 2018 το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην κυβέρνηση άλλαξε την τελευταία μέρα τον Ποινικό Κώδικα. Ενώ είχε γίνει αυτό».

Αυτή βεβαίως είναι μία κυβερνητική εικόνα που είχαμε συνηθίσει την εποχή διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία όλα νομοθετούνταν σύμφωνα με το συμφέρον των «ημετέρων». Για τον λόγο αυτό και έχοντας γνώση ότι οι εκλογές θα χάνονταν, το ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την τελευταία στιγμή τον Ποινικό Κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν ίσχυε ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τη διόρθωση όλων αυτών των κακών που δημιουργήθηκαν από τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, οι προβλεπόμενες ποινές θα ήταν κάθειρξη από 10 έως 20 χρόνια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ