«Φουρτούνες» στο Μαξίμου

«Φουρτούνες» στο Μαξίμου

Η παραίτηση Κοτζιά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τάραξε τα πολιτικά νερά στο Μαξίμου, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου όσο και εκτός των συνόρων της χώρας μας. Πολιτικοί αναλυτές από όλον τον κόσμο βλέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών να τορπιλίζεται, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων. 

Η κόντρα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον πρώην υπουργό εξωτερικών, ξεκίνησε με αφορμή την ονομασία «Μακεδονία». Ο Κοτζιάς είχε σφοδρή λογομαχία με τον υπουργό Άμυνας αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που αφορά στη διευθέτηση της διαμάχης για το όνομα «Μακεδονία».

Ο Πάνος Καμμένος στο θέμα της ονομασίας έχει εξαρχής χαράξει το δικό του δρόμο, ελπίζοντας στη μη επικύρωση της Συμφωνίας και αλλαγή του Συντάγματος από τη γειτονική χώρα, γεγονός το οποίο θα τον εξυπηρετούσε πολιτικά, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν αναγκασμένος να μην ψηφίσει τη Συμφωνία, εάν και όταν, ερχόταν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Από την άλλη πλευρά, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαγριωθεί κατά του υπουργού Άμυνας, για τις δηλώσεις και το «PlanB» που πρότεινε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για την συνολική του στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η στάση του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργεί καθημερινά όλο και μεγαλύτερα προβλήματα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην προσπάθειά του παραμονής στην εξουσία και υποστηρίζοντας τον κυβερνητικό του εταίρου, διχάζει όλο και περισσότερο το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που απηχεί τις θέσεις της κυβέρνησης, με τίτλο τη φράση «Την πλήρωσε λάθος υπουργός».

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μία πολιτική ρήξη με τον Πάνο Καμμένο θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, διότι δεν θα είχε τη δυνατότητα να στηριχθεί από κανένα άλλο κόμμα, λόγω της φθίνουσας πορείας της κυβέρνησής του. Το στοιχείο αυτό το εκμεταλλεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ο υπουργός Άμυνας. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι σε όλες τις κόντρες του κυβερνητικού εταίρου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός πήρε με τη στάση του θέση υπέρ του Πάνου Καμμένου, δημιουργώντας όλες τις φορές έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η απόφαση Τσίπρα να αποδεχθεί την παραίτηση Κοτζιά, σύντομα θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στο Μαξίμου. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών λειτουργούσε σύμφωνα με την επιθυμία του πρωθυπουργού και, ως εκ τούτου -κρίνοντάς τον με αυτό και μόνο το μέτρο-, κινήθηκε ορθώς υποστηρίζοντας εξαρχής τις θέσεις της κυβέρνησης. Επομένως, η «θυσία» στο βωμό της εξουσίας κρίνεται ως άδικη.

Προφανώς για το Νίκο Κοτζιά δεν ίσχυσε το: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη…»

* του Μάνου Καμπανέλλη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ