Στέφανος Κασσελάκης, «φούσκα» ή ο νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς;

Στέφανος Κασσελάκης, «φούσκα» ή ο νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς;

Μία νέα υποψηφιότητα η οποία κυριολεκτικά τάραξε τα νερά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, είναι ο πολυσυζητημένος το τελευταίο διάστημα Στέφανος Κασσελάκης.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων εάν «ήρθε για να μείνει» ή θα εξαφανισθεί στην περίπτωση μη εκλογής του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι όμως ότι λόγω του νέου προσώπου, ένα πρόσωπο που δεν έλαβε μέρος ούτε στην τραγική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά ούτε εμφανίσθηκε κατά την τελευταία τετραετία στην εξίσου αποτυχημένη αντιπολίτευση, μπορεί μελλοντικά να έχει ένα «πέρασμα» στην κοινωνία.

Τι θα μπορούσε όμως να αλλάξει στην περίπτωση εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη;

Στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές όποιος από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή τα τελευταία 9 χρόνια, δεν έχει να προσφέρει τίποτα το «φρέσκο». Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα από τη στήλη αυτή, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην ήταν το πρόσωπο με δυνατότητες για να κυβερνήσει τη χώρα ή να έχει μία υπεύθυνη και χρήσιμη θέση στην αντιπολίτευση, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίσουμε τον καθοριστικό του ρόλο στην ανάληψη της εξουσίας το 2015 αλλά και την κυριολεκτικά «απογείωση» του κόμματος της Κουμουνδούρου από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται πολλά υποσχόμενος, με ένα εξαιρετικό βιογραφικό, επαγγελματικά επιτυχημένος, ωραίο προφίλ και αποδεχόμενος από πολλές διαφορετικές πολιτικές αποχρώσεις. Yπάρχουν όμως και αναπάντητα ερωτήματα, όπως:

α) αληθεύει ότι έχει παραπεμφθεί στο παρελθόν με αμετάκλητο βούλευμα του Αρείου Πάγου για απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;

β) αληθεύει πως για να εισέλθει στον χώρο της ναυτιλίας τον βοήθησε ο νονός του που είναι πανίσχυρος εφοπλιστής;

γ) αυτήν την περίοδο ποια είναι η εργασία του;

δ) πώς καταστράφηκε η οικογένειά του από το παραδικαστικό σύμφωνα με τις δηλώσεις του οικογενειακού δικηγόρου του;

Στην περίπτωση λοιπόν που τα ερωτήματα απαντηθούν επαρκώς και με ακρίβεια από τον κύριο Κασσελάκη και κατορθώσει να ανέλθει στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ως νέος αρχηγός να εκ μοντερνίσει το κόμμα, να αλλάξει ίσως όνομα και σήμα και να προχωρήσει με φρέσκιες ιδέες στη δημιουργία ενός νέου πόλου, ο οποίος πιθανότατα θα απωλέσει τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπε Φίλη, Τσακαλώτο, Μπαλτά κλπ αλλά θα προσβλέπει στην άντληση νέων ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ysterografonews.gr ακόμη και οι δυνάμεις πέραν του Ατλαντικού τον κοιτούν θετικά.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δούμε τις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο Κασσελάκη στην επόμενη ημέρα διότι εάν δεν είναι άλλη μία «φούσκα» ίσως πρωταγωνιστήσει στην κεντροαριστερά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ