F1: «Παρθενική» νίκη για τον Γκασλί

F1: «Παρθενική» νίκη για τον Γκασλί

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό γκραν πρι που διεξήχθη στην πίστα της Μόντσα, ο Πιερ Γκασλί πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Formula 1.


Ο αγώνας διεκόπη για 25 λεπτά λόγω ατυχήματος του Λεκλέρκ και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στη συγκεκριμένη πίστα δεν απογοήτευσε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η έξοδος του «πιλότου» της Ferrari και η κόκκινη σημαία έφεραν τα πάνω-κάτω στον αγώνα, καθώς ο Χάμιλτον, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την pole position, δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων και τέθηκε εκτός μάχης, με αποτέλεσμα ο Πιερ Γκασλί να πανηγυρίσει με μία εκπληκτική εμφάνιση την «παρθενική» του νίκη στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού..


Ο 24χρονος πιλότος της Alpha Tauri ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, όλα τα «απρόοπτα» του αγώνα, αφήνοντας πίσω του τον Ισπανό πιλότο της McLaren, Κάρλος Σάινθ, και στην τρίτη τον Καναδό, Λανς Στρολ, της Racing Point.


Αν και μετά την εκκίνηση του αγώνα όλα έδειχναν ότι ο Χάμιλτον θα έφτανε σε μία ακόμη νίκη, ωστόσο, η Ferrari έφερε τα πάνω κάτω, παρότι και τα δύο μονοθέσιά της έμειναν από νωρίς εκτός αγώνα.


Η κόκκινη σημαία για το ατύχημα του Σαρλ Λεκλέρκ ανέτρεψε τα πάντα. Η Mercedes έκανε τραγικό λάθος βάζοντας παράνομα τον Χάμιλτον στα pit, με τον Βρετανό να δέχεται ποινή 10 δευτερολέπτων και να «πέφτει» στην τελευταία θέση.


Ο Γκασλί εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό του μονοθέσιο, ανάμεσα στους Σάινθ, Νόρις, Στρολ και Ράικονεν και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα μετά την δεύτερη εκκίνηση.


Ο Γάλλος άντεξε στην πίεση του Σάινθ και πήρε μια μαγική νίκη βγαλμένη από τα όνειρά του και δεύτερη για την ομάδα του μετά το 2008 και τον Φέτελ.
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών, Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκε στην 7η θέση, ενώ ο έτερος οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας τερμάτισε στην 5η.


Παρά την ατυχία του ο Χάμιλτον προηγείται στην κατάταξη με 164 βαθμούς έναντι 117 του Μπότας και 110 του Μαξ Φερστάπεν (Red Bull).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ