Αλεξανδρούπολη: Συνεχείς μεγάλες αναζωπυρώσεις, τεράστιες οι καταστροφές - Η πυρκαγιά πέρασε στο Ν. Ροδόπης

Αλεξανδρούπολη: Συνεχείς μεγάλες αναζωπυρώσεις, τεράστιες οι καταστροφές - Η πυρκαγιά πέρασε στο Ν. Ροδόπης

Συνεχής και πολλές αναζωπυρώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες που είναι και ιδιαίτερα ισχυρές, όπως στην Κίρκη και Συκορράχη, ενώ αναζωπύρωση υπάρχει και πίσω από το χωριό των Δικέλλων και στα Κοίλα. Δύσκολη κατάσταση επικρατεί και στην Διαλεχτή και κυρίως προς την πλευρά της Λευκίμμης.


Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στην Δαδιά, όπου το μεσημέρι έγινε την εκκένωση των οικισμών Μέλια και Κοίλα. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που αν τα δει κανείς στο χαρτί δεν καταλαβαίνει ποια είναι ξεχωριστά και ποια έχουν ενωθεί το ένα με το άλλο.

Οι ζημιές

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Πρεμίδης, πάνω από 14.300 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους από 33 οικισμούς τις τελευταίες 5 ημέρες. Όσον αφορά τις ζημιές μόνο χθες καήκαν σπίτια σε Κίρκη, Δίκελλά και Μεσημβρία, ενώ πάρα πολύ μεγάλη είναι η περιβαλλοντική καταστροφή. Μεγάλες ζημιές υπάρχουν σε αγροτικές καλλιέργειες. Έχουν καεί πάνω από 1200 κυψέλες, επίσης έχουν καεί 50.000 ελαιόδεντρα, 1000 κτηνοτροφικά ζώα, ενώ οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε υποδομές, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι οικισμοί από τους οποίους πέρασε. Η Εγνατία οδός ανοιγοκλείνει ενώ νωρίς το απόγευμα ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην Εγνατία από Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή, ενώ στις 6 το απόγευμα επαναλειτουργεί πλήρως το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπως και το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί οκτώ ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ