«Ύμνοι» της Daily Telegraph για τα ελληνικά νησιά

«Ύμνοι» της Daily Telegraph για τα ελληνικά νησιά

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν. Και ο καύσωνας είναι μια από τις σημαντικές αιτίες να γίνεις αδειούχος… εάν δεν είσαι. Όσοι έχουν λοιπόν άδεια φεύγουν με αεροπλάνα, πλοία και αυτοκίνητα. Ουρές όμως σχηματίζονται και στο λιμάνι του Πειραιά.

Από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα ξεκίνησαν 21 πλοία και 19 πλοία από το λιμάνι της Ραφήνας. Η πληρότητα στο 100%.

Τα πλοία γέμισαν, παρά το αυξημένο κόστος. Πιο τυχεροί όσοι έχουν φοιτητικό πάσο.

Τα νησιά που πάνε για… ρεκόρ

Πολλά είναι τα νησιά που ευελπιστούν η φετινή σεζόν να ξεπεράσει το 2019, αλλά και το 2022 . Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά.

Οι καλύτεροι πελάτες για τη χώρα μας είναι Βρετανοί, Γερμανοί, Πολωνοί, Σκανδιναβοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και Ιταλοί.

Ωστόσο σε πολλά νησιά οι Έλληνες τουρίστες είναι δυσεύρετοι. Λόγω του αυξημένου κόστους των ακτοπλοϊκών προτίμησαν το αυτοκίνητο .. κι έτσι οι νησιώτες ζητούν κίνητρα ώστε και οι Έλληνες να επισκεφτούν τα νησιά.

Σύμφωνα με έρευνα, φέτος το 26% των Ελλήνων επέλεξε να κάνει φέτος διακοπές σε εξοχικές κατοικίες και σπίτια φίλων.

Οι προσφορές που ανακοίνωσαν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως λένε οι περισσότεροι τουρίστες, άργησαν… και οι προϋποθέσεις που μπήκαν είναι αρκετές.

Την ίδια στιγμή το 45% των Ελλήνων τουριστών δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να μαγειρεύουν στις διακοπές τους για να εξοικονομήσουν χρήματα. Ανάσα στα νησιά δίνουν και οι κρουαζιέρες.

Oι άνθρωποι του τουρισμού περιμένουν η κίνηση να κορυφωθεί από τα τέλη Ιουλίου και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και ο καλός καιρός να επιμηκύνει σε διάρκεια τη σεζόν.

«Ύμνοι» της Daily Telegraph για τα ελληνικά νησιά

Ελλάδα ψηφίζει η Daily Telegraph στη νέα της έρευνα για σαγηνευτικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι, επιλέγοντας 20 νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Συγκεκριμένα, στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας βρίσκεται η εντυπωσιακή Ρόδος, η διαχρονική ‘Υδρα, η Σάμος με την πλούσια ιστορία, η μυθική Κρήτη και η ονειρεμένη Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια ακολουθούν Σαντορίνη, Μύκονος, Μεγανήσι, Σποράδες, Κως, Εύβοια, Λέσβος, Κέρκυρα, Λευκάδα και Ζάκυνθος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ