Φωτιά στο Μάτι: Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Α. Πάγου για να μην παραγραφούν αδικήματα

Φωτιά στο Μάτι: Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Α. Πάγου για να μην παραγραφούν αδικήματα

Έφεση από συγγενείς θυμάτων

Αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αναμένεται να υποβάλουν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η Εισαγγελία θα εξετάσει αυτεπαγγέλτως και θα αποφασίσει εάν συντρέχουν λόγοι άσκησης έφεσης για αθωώσεις κατηγορουμένων.

Μάτι: Επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής

Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, θα ζητήσει από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, την επίσπευση της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Στόχος είναι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να προσδιοριστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς τον Ιούλιο συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγωδία και τα αδικήματα παραγράφονται το 2026. Έτσι, θα πρέπει μέσα σε μόλις δύο χρόνια η υπόθεση να τελεσιδικήσει και να έχει καταστεί αμετάκλητη από τον Άρειο Πάγο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ